TÜZELŐÁLLÁS

Kiderült, miért fenyegetőzik Lewis Hamilton a visszavonulásával

Többről van szó a fizetésénél. Nem csak pénzt akar kialkudni a szerződéshosszabbítása aláírásáért a Forma-1 egyeduralkodója.
  • Szerző: vav

Egyelőre lóg a levegőben a hetedik világbajnoki címe felé száguldó Lewis Hamilton jövője. Több mint egy éve húzzák-halasztják a szerződéshosszabbítását a Mercedes istálló vezetőivel. Habár a pilóta és csapatfőnöke is abból indul ki, hogy a vb-pontverseny eldőlése után egymás kezébe csapnak, de a hétvégi, imolai győzelme után Hamilton a frászt hozta a rajongóira. Mint mondta, szívesen itt lenne jövőre is, de „erre nincs garancia, ennyi biztos”. Sőt, pár nappal korábban is pedzegette, hogy lassan el kell gondolkoznia a Forma-1 utáni életéről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Csak alkudozik, vagy tényleg kész visszavonulni, ha nem kapja meg, amit akar?
Fotó: AFP

A Bild értesülése szerint ezek a sejtelmes nyilatkozatok részei az új szerződés részleteit érintő alkudozásnak. Nem csak Hamilton szédületes fizetése a vita tárgya. Az autóversenyző jelenleg évente 40 millió eurót (14,5 milliárd forint) keres. Csakhogy 2023-tól fizetési sapkát vezetnek be – egy-egy csapat két sofőrje összesen nem kereshet többet 25 millió eurónál (9 milliárd forint) -, így a brit sztár most szakíthat utoljára igazán sokat.

Hamilton azonban nem csak több pénzt akar kicsikarni a Mercedesből. Több hatalmat és több szabadidőt is akar.

Elérné, hogy a Mercedes F1-csapatánál, sőt az egész Daimler-konszernnél súlya legyen a szavának. Egy magazinban korábban már beszélt arról, hogy a nagy autómárkát az elektromobilitás felé terelné. Hamilton maga is elektromos szuperautót vezet, és a környezetét szeretné rábírni a vegán étkezésre, illetve a műanyagok mellőzésére.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lewis Hamilton (@lewishamilton) által megosztott bejegyzés,

Arról is egyre többször nyilatkozik, hogy többet szeretne foglalkozni a versenyzésen túli szenvedélyeivel. Kevesebb kötelező PR-programon venne részt a jövőben, hogy ezek helyett maradjon ideje és energiája a zenélésre, a divatra és más hobbikra.

És ezeket olvastad már?