TÜZELŐÁLLÁS

Könnyes búcsú, öt dolog, amit nem tudtál Buffonról

Többé nem lép pályára az olasz labdarúgó-válogatottban Gianluigi Buffon. A kapuslegenda könnyezve búcsúzott.
  • Szerző: mv

Az olasz válogatott nem jutott ki a labdarúgó-világbajnokságra, miután elbukta a Svédországgal szembeni a pótselejtezőt. A milánói visszavágót követően az olaszok 39 éves kapusa, Gianluigi Buffon sírva értékelt, és bejelentette, hogy többé nem lép pályára a válogatottban.

A 2006-ban világbajnoki címet szerzett kapus 175 alkalommal szerepelt az olasz nemzeti csapatban, és a %RIPOST% öt érdekes tényt sorolt fel a búcsúzó klasszisról:

- Buffon 2014-ben elvált a feleségétől, akivel nyolc éven át éltek együtt. Két gyermekük született. A válás okaként az olasz sajtó azt írta, Buffon neje nem tudta összeegyeztetni a családi életét a modellkarrierjével.

- Öt világbajnokságon szerepelt az olasz válogatott tagjaként. Buffon az 1998-as viadalon cserekapusként nem lépett pályára, de az azt követő négy viadalon ő védte az azzurrik kapuját.

- Gyerekkora óta a német Mönchengladbach-nak szurkolt. Buffonnak megtetszett a német csapat neve, izgalmasnak találta, és alig tudta kimondani. A sztori eljutott a Mönchengladbach híveihez, akik egy Juventus elleni meccs után egy sálat ajándékoztak az olasz kapusnak.

- Szerelmeslevelet írt a futballkapunak, miután 2016 tavaszán rekordot döntött, 973 percig nem kapott gólt az olasz bajnokságban. Szerinte a kapuval kiegészítik egymást, mint a Hold és a Nap.

- Buffon sportos családban született. Édesapja súlyemelő, édesanyja diszkoszvető volt. A két lánytestvére, Veronica és Guendalina röplabdáztak, a nagybátyja pedig kosárlabdázott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?