TÜZELŐÁLLÁS

Ez történik az Eb-n, ha kitör a koronavírus-járvány

Az UEFA speciális rendelkezéseket hozott arra az esetre, ha egy résztvevő pozitív tesztet produkálna egy Eb-meccs előtt.
  • Szerző: Ripost

A részben budapesti rendezésű, pénteken kezdődő Európa-bajnokságra készülő portugál válogatott összes játékosa, az edzők, valamint a stábtagok is negatív koronavírus-tesztet adtak. A vizsgálatot aggodalommal várta a magyar válogatott első Eb-ellenfele, mert múlt pénteken fertőzött személlyel kerültek kapcsolatba. A spanyolok elleni meccsükön a rivális játékosa, Sergio Busquets pozitív tesztet produkált, és kedden Diego Llorente is megfertőződött.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Marco Rossi válogatottja Portugália ellen kezd az Eb-n

Marco Rossi válogatottja Portugália ellen kezd az Eb-n (Fotó: Nemzeti Sport)

Az UEFA speciális rendelkezéseket hozott arra az esetre, ha egy résztvevő pozitív tesztet produkálna egy Eb-meccs előtt – írja a Marca. Ebben az esetben a játékosnak önkéntes karanténba kell vonulnia. Ha a csapata legalább 13 egészséges, negatív teszttel rendelkező labdarúgót fel tud vonultatni, akkor megrendezik a mérkőzést. Ha ez nem lehetséges, akkor 48 órán belül, új időpontban játsszák le a találkozót. Az UEFA ekkor más helyszínre helyezheti át a mérkőzést. Ha nem lehet eltolni az összecsapást, akkor 3-0-ra elveszíti a meccset az a résztvevő, amely miatt halasztani kellett.

Ha a játékvezetői kart érinti a fertőzés, akkor az UEFA az aktuális meccsen szereplő két nemzeti egyikéből is jelölhet ki bírót. Ennek feltétele, hogy a játékvezető szerepeljen a FIFA-listán.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?