TÜZELŐÁLLÁS

Koronavírus: Nagy a baj az úszóknál, sokkal több lehet a fertőzött

Kilenc, tizenhat vagy még több? Turi György szerint a teszteredmények ismeretében egyenesen kritikus a helyzet.
  • Szerző: vav

A Magyar Úszó Szövetség közleménye szerint kilenc, a Nemzeti Sport információja szerint viszont tizenhat válogatott úszó második koronavírustesztje lett pozitív. Eddig Kapás Boglárka, Kozma Dominik, Bohus Péter és Horváth Dávid állt a nyilvánosság elé azzal, hogy ők is megfertőződtek – utóbbi edzője, Turi György azonban a Blikknek elárulta: a fenti számoknál is több lehet a beteg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Az úszószövetség saját pénzén azért végeztette el hetvenkilenc válogatott kerettagon és edzőiken a tesztet, hogy kiderüljön, milyen a helyzet. Sajnos kritikus. Neveket nem mondhatok, de meghatározó számban tudok pozitív és kétes esetekről is, így elképzelhetetlennek tartom, hogy az edzőtáborozásokat megkezdjük. Mindenki marad otthon”

– mondta a Kőbánya SC edzője, akit már háromszor is teszteltek a vírusra.

Fotó: Shutterstock

Az ő példája lehet az egyik magyarázat az eltérő számokra. Ugyanis a jelek szerint még a két teszt sem mindig hoz egyértelmű eredményt.

„Az én második tesztem eredménye is bizonytalan, vagyis a negatív és a pozitív értéket jelző szám közé esett, ezért egy harmadik vizsgálatot is elvégeztek rajtam”

– mondta Turi György a Blikknek.

A Nemzeti Sport szerint „mivel többeknek kétes eredményt hozott a vizsgálat, jön a harmadik mintavétel”.

Másrészt az úszószövetség közleményében úgy fogalmazott: „a szövetségbe folyamatosan érkeznek az eredmények” – vagyis az abban szereplő kilenc betegnél már többről is kiderülhetett, hogy elkapta a koronavírust.

Az úszók csak akkor folytathatják az úszószövetség által rendelkezésre bocsátott öt itthoni uszoda valamelyikében a felkészülést, ha előtte minden tesztjük negatív, illetve vállalják, hogy más okból nem mozdulnak ki otthonukból.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?