TÜZELŐÁLLÁS

Megrendítő részletek: az életéért harcol a magyar bajnok sportoló

Ritka daganat támadta meg Tóth Róbert szervezetét. Az életmentő kezelésre csak külföldön van lehetőség.
  • Szerző: HBK

A rák ritka fajtája támadta meg Tóth Róbert szervezetét, a többszörös magyar bajnok kajakosnak életmentő beavatkozásra van szüksége. A kezelésre viszont csak külföldön van lehetőség, amelynek ára csaknem hatmillió forint.

A 28 éves sportolónál tavaly diagnosztizálták az úgynevezett Adenoid Cystic Carcinoma nevű ritka daganatos kórt, amely először a könnycsatornáját támadta meg. Mire elkezdték a hazai kezelést, áttétek alakultak ki a gerincén és a májában.

Tóth bal szeme mögött január végére eltűnt a daganat, viszont a sugárterápia következményeként elvesztette a bal szeme látását, a kajakos ezért szinte mindig napszemüveget hord, derül ki a Zoom.hu cikkéből.

A korábbi U23-as Európa-bajnok májából egy németországi kezelésen tüntették el a daganatok nagy részét. A beavatkozás iszonyú megpróbáltatásokkal járt.

„Előtte azt mondták, nem fog fájni. Ehhez képest még engem is behívtak a szobába, hogy megnyugtassam Robit, mert annyira üvöltött a fájdalomtól. Még a szíjat is feltépte, amivel lekötötték a karját” – mesélte Diána, aki hét éve a kajakos párja, három éve házasodtak össze.

A versenyző és felesége a következő felhívással fordul a nyilvánossághoz. „Arra kérünk titeket, ha csak egy nagyon kevés felesleges pénzetek van, ami nem ételre kell, amit szívesen adtok azért, hogy Robi kaphasson esélyt arra, hogy a gyógyszerekkel és a kezelésekkel együtt legyőzze a betegségét, akkor ne habozzatok. Kérlek, hogy segítsetek!”

További részletekért ide kattintsatok!

És ezeket olvastad már?