TÜZELŐÁLLÁS

Megszólalt Csányi Sándor, emiatt aggódik a magyar futballvezér

Az MLSZ elnöke elvárja a válogatottól, hogy kijusson az Európa-bajnokságra. Leekensről is beszélt.
  • Szerző: HBK

Exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke. A magyar focivezér újra kijelentette, a férfi válogatottnak ki kell jutnia a 2020-as Európa-bajnokságra. Azt is elmondta, mi aggasztja leginkább a nemzeti csapattal kapcsolatban.

„Most is azt mondom, ott kell lennünk az Eb-n! Aggodalomra ad okot, hogy kevés a klubjában itthon és külföldön folyamatosan jól teljesítő válogatott labdarúgónk. Márpedig a szövetségi kapitány lehetőségei erősen behatároltak, a játékosokat a kluboknak kell felkészíteniük, a válogatottnál legfeljebb néhány nap áll a rendelkezésre a legjobb taktika, összeállítás megalkotására és begyakorlására” – jelentette ki Csányi, aki azt is elárulta, milyen érvek szóltak Georges Leekens kinevezése mellett.

„A jelentős nemzetközi tapasztalata, amelynek jó részét válogatott csapatok élén gyűjtötte, s hogy viszonylag rövid idő alatt kellene ütőképes csapatot építenie a Nemzetek Ligája-mérkőzésekre és az Eb-selejtezőre. Nagyon várom a júniusi felkészülési meccseket, és azt, hogy folytatódjon a javuló tendencia, amely a kazahok elleni mérkőzés után a skótok elleni találkozón nyújtott magyar játékot jellemezte” – mondta bizakodva az MLSZ vezére. 

A válogatott előbb június hatodikán Fehéroroszországgal játszik idegenben, aztán a világbajnokságra készülő Ausztráliát látja vendégül június 9-én a Groupama Arénában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?