TÜZELŐÁLLÁS

Messi átigazolásának még a Real Madridnál is örülnének

Nyáron minden idők egyik legnagyobb átigazolását hajthatják végre a nemzetközi futballban. Lionel Messi távozhat Barcelonából.
  • Szerző: Ripost

Sajtóhírek szerint hivatalos ajánlatot kapott a francia PSG csapatától az FC Barcelona hatszoros aranylabdás labdarúgója, Lionel Messi. A Paris Saint-Germain tehát komolyan gondolja, hogy az argentin világklasszissal erősítene.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lionel Messi a PSG csapatához kerülhet

Lionel Messi a PSG csapatához kerülhet (Fotó: AFP)

A francia bajnok klub kettő plusz egy éves szerződést kínál az argentin játékosnak, aki június 24-én 34 éves lesz. A hírről a TNT Sports Brasil újságírója, Marcelo Bechler számolt be többek között a spanyol Cadena Ser rádióadónak nyilatkozva. Bechler jólinformált újságírónak számít, 2017-ben például az elsők között tudósított Neymar Barcelonából Párizsba igazolásáról.

Most azt mondta: a PSG katari tulajdonosai nagyon bíznak abban, hogy Messi a Szajna partjára költözik. Egyrészt a saját „projektjüket” versenyképesebbnek tartják, mint a Barcelonáét, másrészt amit az anyagiak terén kínálnak, az más klubok számára elérhetetlen.

Az argentin támadó szerződése az idény végén lejár a katalán fővárosban, utána szabadon távozhat. Spanyol médiainformációk szerint a Barca még nem nyújtotta be Messinek a szerződéshosszabbítási ajánlatát, ami azért is meglepő, mert az egyesület régi-új elnöke, Joan Laporta többször is úgy nyilatkozott, hogy meg van győződve a világklasszis játékos maradásáról.

Messi átigazolása annyiban a Barca nagy riválisát, a Real Madridot is érinti, hogy a PSG kénytelen lenne megválni Kylian Mbappétól, hogy csökkentse a csapat bérkeretét. Messi ugyanis 71 millió eurót keresne Párizsban, és Mbappé pénzével együtt már túl sok lenne. Így a Real Madrid is nyerne a Messi-PSG „házassággal”, hiszen megszerezné napjaink egyik legjobb csatárát, a francia világbajnok klasszis – írja az AS. Mbappénak csak 2022-ben jár le a szerződése, és egyelőre nem tárgyaltak vele a hosszabbításról.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?