TÜZELŐÁLLÁS

Messi ultimátumot adott a Barcának, ezen múlik a szerződése

Lionel Messinek nyáron lejár a szerződése a Barcelona labdarúgócsapatánál, és egyelőre szó sincs hosszabbításról.
  • Szerző: Ripost

Lionel Messi garanciát követel arra nézve, hogy a Barcelona új elnöke, Joan Laporta komoly átigazolásokat finanszírozhat, és megerősítheti a csapatot – írja a The Sun. A brit lap szerint a hatszoros aranylabdás argentin futballista többek között ehhez köti új szerződése aláírását a katalán együttessel, miközben a Manchester City a játékos válaszára vár.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lionel Messi még nem döntött a jövőjéről

Lionel Messi még nem döntött a jövőjéről (Fotó: AFP)

Messi szerződése nyáron lejár a Barcelonánál, amelynek új elnöke, Joan Laporta azzal kampányolt, hogy a csapatnál tartja a világsztárt. Az elnöknek most jön a neheze, hiszen a klub katasztrofális anyagi helyzetben van.

Az El Mundo beszámolója alapján a Barcelona 1 milliárd 173 millió eurós adósságot halmozott fel, amelynek több mint a fele, 730 millió rövid lejáratú kölcsön. A tartozásból 266 milliót június 30-ig kell visszafizetniük a katalánoknak, és ez megakadályozhatja, hogy minőségi játékosokkal erősítsenek.

Messi tisztában van a klub pénzügyi problémáival, éppen ezért egyértelmű bizonyítékot vár Laportától arra nézve, hogy tényleg képes-e teljesíteni az ígéreteit. A The Sun szerint Messi ezt biztosan megvárja, és csak ezt követően dönt az esetleges távozásról. Magyarán az argentin ultimátumot adott a katalán klubnak, amelynek mindössze néhány hónapja maradt arra, hogy tényleg megszerezze a város kedvencének aláírását. Messi szerződése Laporta első nagy húzása lenne.

A Barcelona idén csalódást okozott a nemzetközi porondon, hiszen a Paris Saint-Germainnel szemben kiesett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, míg a spanyol bajnokságban a második helyen áll.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mákos guba egyszerűen
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?