TÜZELŐÁLLÁS

Minimálbérért sem kellett az erőszakkal vádolt világsztár, hat nap után kiutálták

Hét évvel ezelőtti botránya miatt Robinho csak hat napig lehetett a Santos játékosa. Kirúgták a szurkolók és a szponzorok nyomására.
  • Szerző: vav

Megjárta a Real Madridot, a Manchester Cityt és az AC Milant, majd miután több társával együtt 2013-ban nemi erőszakkal vádolta meg egy nő, megbicsaklott a brazil foci hajdani nagy reménysége, Robinho pályafutása. Azóta csak Kínában és Törökországban kellett a hajdani világsztár – most pedig még a nevelőegyesületénél is hat nap alatt kitelt a sora. A Santos ma közleményben tudatta: szerződést bontott nemrég leigazolt 36 éves támadóval.

Nem talált menedékre nevelőegyesületében
Fotó: AFP

Pedig a 100-szoros brazil válogatott Robinho még azt is vállalta, hogy a koronavírus-járvány miatt gazdasági nehézségekkel küzdő klubnál minimálbért – havi 1500 reált, azaz mintegy 83 ezer forintot – keressen.

Mégis túl sokba került volna, ha a Santos kitart mellette, mert a szurkolók és nőjogi szervezetek kritikája mellett a szponzorok is sorra hagyták ott a csapatot.

Máig nem született ugyanis jogerős ítélet Robinho és öt cimborája 2013-as ügyében. Egy 22 éves albán nő szerint Milánó egyik éjszakai szórakozóhelyén csoportosan erőszakoskodtak vele. A bíróság 2017-ben bűnösnek találta a focistát, de Brazília nem adta ki az olasz hatóságoknak, a fellebbezési procedúra pedig azóta is tart.

Korábban, 2009-ben (első fia születése évében) Robinhót Angliában is őrizetbe vették már szexuális zaklatás vádjával, de azt megúszta.

Már akkor is nős volt, a feleségével, Viviannal azóta három gyereküket nevelik.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?