TÜZELŐÁLLÁS

Müncheni mészárlás: válogatott focistánk is a plázában volt!

Hálát adhat a sorsnak, hogy megúszta a barátnőjével együtt.
  • Szerző: vav

Óriási balszerencse, hogy éppen ott volt, de mázli, hogy ép bőrrel megúszta: korábbi válogatott labdarúgónk, Simon Krisztián is a müncheni plázában volt a kilenc ember életébe került lövöldözés idején.

A német másodosztályú 1860 München légiósa – aki súlyos sérüléséből lábadozika barátnőjével éppen fogorvosnál járt a bevásárlóközpontban - értesült az NSO. Hála istennek, az ijedségen túl nem történt nagyobb bajuk.

Ugyanúgy, ahogy a Barcelona B-csapatától érkezett Rodrinak és Ilie Sáncheznek sem: a spanyol Cadena SER rádióállomás szerint ők is a pláza egyik üzletében voltak a tragikus események idején.

A müncheni csapat játékosai ma gyászszalaggal lépnek pályára a Werder Bremen elleni edzőmeccsükön. Felvetődött, hogy a vasárnapi nyílt napot elhalasztják a "kis Münchennél", de jelen állás szerint "csak" kiemelt rendőrségi figyelemre lesz szükség a szurkolók tömegének biztonsága miatt.

Fiatal ámokfutó

Péntek délután egy 18 éves német-iráni kettős állampolgár volt a kilenc halálos áldozatot követelő lövöldözés elkövetője. Az ámokfutó egy gyorsétteremben kezdett lövöldözni a München északi részén lévő olimpiai parki bevásárlóközpontnál. A gyorsétterem előtt és a bevásárlóközpontban is lövéseket adott le, majd végzett magával is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?