TÜZELŐÁLLÁS

Nagy a baj a Forma-1-ben, bejelentést tettek a koronavírustesztek eredményeiről

Több mint 2500 tesztet végeztek el a résztvevőkön az elmúlt egy hét folyamán. Nevekről nem tesznek említést, de...
  • Szerző: Ripost

A vasárnapi Török Nagydíj (11.10, tv: M4 Sport) előtt nyolcan produkáltak pozitív koronavírustesztet a Forma-1-es csapatok körében múlt péntektől csütörtökig elvégzett vizsgálatok során.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egyelőre nem tudni, pilóta is van-e a fertőzöttek között
Fotó: AFP

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) összegzése szerint az elmúlt egy hétben 2543 tesztet végeztek el, de a dokumentumban nincs szó nevekről, vagyis nem derül ki belőle, hogy pilóta is van-e a fertőzöttek között.

Egy héttel korábban 1781 tesztből szintén nyolc bizonyult pozitívnak. A november 6-ai FIA-közlemény szerint a brit Williams istállónál több csapattag is a fertőzöttek közé került, az érintettek karanténba vonultak, de azt is közölték, hogy az isztambuli Török Nagydíjra mindannyiukat pótolják a versenystábban.

Isztambulban biztosíthatja be sorozatban negyedik, összesen hetedik világbajnoki címét Lewis Hamilton. Ezzel a Mercedes brit világsztárja beérné a rekorder Michael Schumachert. A visszavonulását lebegtető Hamilton jelenleg 85 pontos előnnyel vezet az összetettben, ebből 78-nak kell megmaradnia ahhoz, hogy megvédje a címét három versennyel a szezon zárása előtt.

És ezeket olvastad már?