TÜZELŐÁLLÁS

Nagy bosszúság érte Hosszú Katinkát: feljelentést tett

Pofátlan csalók éltek vissza a nevével és a szerelmével közös fotójával. Pénzt ígértek a nevében rászorulóknak.
  • Szerző: Ripost

Ahelyett, hogy csakis az edzésmunkájára, a felkészülésére koncentrálna, egyéb, egészen kínos üggyel is kénytelen foglalkozni Hosszú Katinkaértesült a Blikk. Internetes csalók a háromszoros olimpiai bajnok úszónő népszerűségét kihasználva, a nevével és a fotójával akartak pénzhez jutni.

Hosszú Katinka
Fotó: MTI

A Katinka Hossz Cash elnevezésű Facebook-oldalon úszósztárunk és szerelme, Gelencsér Máté lelopott közös képe mellett eurókötegek is láthatóak. Az elkövetők nyilván kattintásokat reméltek ettől, kihasználva Katinka közel félmilliós rajongótáborát a közösségi oldalon. Az oldalt időközben már törölték a Facebookról, de a Blikk szerint a hozzászólásokból kiderült: a sportoló nevében pénzt ígértek rászorulóknak.

„Az Iron Swim Kft. feljelentést tett ismeretlen tettes ellen személyes adatokkal való visszaélés, csalás, hírnévrontás bűncselekmény gyanújára tekintettel a XIII. Kerületi Rendőrkapitányságnál. Nem kívánunk többet foglalkozni a dologgal, bízunk benne, hogy a rendőrség elfogja a tettest mihamarabb”

– válaszolta Hosszú Katinka menedzsmentje, miután a laptól tudomást szerzett a visszaélésről.

Súlyos büntetés jár a tettesnek

„Akár börtönbüntetés is járhat a bűncselekményért. Hosszú Katinka pedig polgári úton milliós nagyságrendű sérelemdíjra is jogosult lehet, mivel rossz színben tüntették fel”

– mondta Györei Péter ügyvéd a Blikknek.

A jövedelmező „iparágban” a csalók (akár erre beállított robotok is) ismert, népszerű emberek több százezres követőbázisát félrevezetve halásznak kattintásokat – olykor a hibákból érezhetően a Google fordító segítségével – amik aztán pénzt hozó reklámozókat vonnak maguk után.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?