TÜZELŐÁLLÁS

Nemzetközi botrány a Vidi-Chelsea meccs után, nyomoz az UEFA

Antiszemita rigmusok hallatszottak az angol szurkolók szektorából. A sztárklub elhatárolódott a történtektől.
  • Szerző: vav

Brit sajtóhírek szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vizsgálatot indított az Európa-liga 6. csoportfordulójában bravúros magyar pontszerzéssel végződött Vidi-Chelsea (2-2) meccs után. A Groupama Aréna 1273 fős vendégszektorából az angol drukkerek egy csoportja antiszemita kifejezésekkel okozott felháborodást.

A Telegraph beszámolója szerint például már a második perctől többször hallható volt egy rigmus, amiben "egy rakás zsidónak" nevezték a Barcelonát, a Real Madridot és a Tottenhamet.

A Chelsea a meccs után közleményben határolódott el drukkerei egy részének viselkedésétől, de ez legfeljebb a büntetés enyhítésére lehet elég a hasonló esetekben mindig kőkemény UEFA vizsgálatában.

A meccs utáni sajtótájékoztatón egyébként Maurizio Sarrit is megkérdezték a témában, de az olasz vezetőedző így válaszolt:

"Semmit sem hallottam. Sajnálom, de képtelen vagyok megérteni angol nyelvű dalokat."

A Budapesten történtek már csak azért is rosszkor jöttek a Chelsea-nek, mert alig pár napja tiltottak ki négy szurkolót a Stamford Bridge-ről, akik a Manchester City színes bőrű csatárát, Raheem Sterlinget sértegették rasszista bekiabálásokkal.

 

És ezeket olvastad már?