TÜZELŐÁLLÁS

Óriási botránya után közleményt adott ki a magyar olimpiai bajnok

Fegyelmit indítottak ellene. Nem győz bocsánatot kérni a meggondolatlan tettéért, ami valósággal megrengette a sportágát.
  • Szerző: vav

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség honlapján és a saját hivatalos Facebook-oldalán osztott meg közleményt Burján Csaba az egy hete közzétett botrányos Instagram-posztja ügyében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Őszintén sajnálom, hogy meggondolatlan cselekedetemmel méltatlan helyzetbe sodortam a válogatott vezetőedzőjét, Zhang Jing Linát, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-csapatot, és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséget.

Noha nem Kínát, és nem a kínaiakat akartam bántani, elismerem, hogy sértő módon ábrázoltam egy helyzetet – olimpiai bajnokként még inkább felelősséggel tartozom a szavaimért és a cselekedeteimért.

Elnézést kérek Zhang Jing Lina vezetőedzőtől, a kínai néptől, a Kínai Korcsolyázó Szövetségtől és a téli sportokat tömörítő Winter Sport Administration China elnevezésű szervezettől”

- fogalmazott téli olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázónk, aki ellen Bánhidi Ákos csapatvezető indítványára fegyelmi eljárást indított a szövetség.

Burján újra elnézést kért a hibájáért
Fotó: MTI

Burján a világkupa-sorozat sanghaji állomására utazva, a repülőtéren Kínát sértő megjegyzést tett a tömeg és a várakozás miatt.

Bánhidi hazaküldte, de a történtek miatt felajánlotta lemondását Csang Csing Lina kínai származású vezetőedző, sőt a kínai főszponzor retorziójától is tartottak.

És ezeket olvastad már?