TÜZELŐÁLLÁS

Ronaldinho turnéra indul a magyar találmánnyal

A korábbi világklasszis brazil futballista, Ronaldinho azon dolgozik, hogy olimpiai sportág legyen a teqballból.
címkék:
  • Szerző: mv

Évek óta egy magyar találmány, a teqball nagyköveteként járja a világot Ronaldinho. A The Sun című angol lap szerint a brazil focista hamarosan egy újabb népszerűsítő kampányba kezd, világturnéra indul két másik korábbi klasszis, Robert Pires és William Gallas társaságában.

„Régóta teqballozok, nagyon szeretem, mert javítja a technikai képzettséget. Azon dolgozom, hogy minél többen megismerjék ezt a nagyszerű sportágat, és remélem, hamarosan az olimpiai programba is bekerül. Én szeretnék a teqball első ötkarikás bajnoka lenni" – fogalmazott a labdarúgó.

A magyar találmány, Ronaldinhónak is köszönhetően, nagyon gyorsan meghódította a világot. Az Ázsiai Olimpiai Tanács tavaly elismerte a 2017-ben megalakult Nemzetközi Teqball Szövetséget, a FITEQ-et, így a magyar sportinnováció ott lehet a 2022-es Ázsiai Játékokon. Az akkori döntés után Huszár Viktor, a teqball társalapítója azt mondta, óriási diplomáciai siker érte Magyarországot.

„Sok olyan játék van, amely sportként funkcionál, de hivatalosan nem ismeri el egyik nemzetközi olimpiai szervezet sem. Nekünk ez egy év alatt sikerült! Kimondhatatlanul büszkék vagyunk, ez Magyarországnak is hatalmas sportdiplomáciai siker!”

A teqball alapítói, Huszár Viktor, Borsányi Gábor és Gattyán György a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaival már egyeztettek a sportág ötkarikás programba való felvételéről. Az alapítók – Ronaldinhóhoz hasonlóan – többször kinyilvánították, hogy mielőbb az olimpiai sportágak között szeretnék látni a magyar fejlesztést.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszos desszertek karácsonyra
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?