TÜZELŐÁLLÁS

„Ronaldo megszégyenített” – kitálalt a porig alázott focista

A német válogatott labdarúgót összetörte, hogy levegőnek nézte őt a portugál világsztár. Cristiano Ronaldo bunkó volt a vereség után.
  • Szerző: Ripost

Cristiano Ronaldo a győzelmekhez szokott, talán ez a magyarázata annak a sportszerűtlen magatartásának, amiről Robin Gosens ír a könyvében. Az Atalanta német válogatott védője 26 évesen már önéletrajzzal jelentkezett, amiben szó esik egy kínos jelenetről kettejük között. Ronaldo bunkó viselkedése máig fájó sebet ejtett ellenfele lelkében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Cristiano Ronaldo rosszul viselte a vereséget

Cristiano Ronaldo rosszul viselte a vereséget
Fotó: AFP

2019 januárjában az Atalanta 3-0-ra legyőzte és kiejtette a favorit Juventust az Olasz Kupa negyeddöntőjében. Gosens a lefújás után el akart kérni Ronaldo mezét, aki azonban rá sem hederített.

„A Juve elleni meccs után megpróbáltam valóra váltani egy újabb álmomat, és elkértem Ronaldo mezét. Ez lenne a gyűjteményem abszolút kiemelkedő darabja. A lefújást követően azonnal odamentem hozzá zokniban, még a teljesen jogos ünneplésünkből is kimaradtam – meg kell határozni a fontossági sorrendet, barátaim. CR7 azonban egyáltalán nem törődött velem. 'Cristiano, megkaphatom a mezed?” – kérdeztem tőle angolul, de csak röviden és tömören nemmel válaszolt, miközben rám sem nézve elsétált mellettem. Jaj, azt hiszem, menten elpirultam és egy pillanatra elszégyelltem magam. Mint akivel feltörölték a padlót, nagyon picinek éreztem magam„

- emlékezett vissza Gosens.

A sors fintora nem csak az, hogy az Atalanta balhátvédje azóta már német válogatottként készülhet az újbóli találkozásra (netán az újabb mezcsere-kérésre?) a nyári Európa-bajnokságon is. Ráadásul még arról is szólnak a hírek, hogy a Juventus nyáron szerződtetné Gosenst a portugál csatár mögé. Arról nem beszélve, hogy az Atalanta idén akár a dobogóról is leszoríthatja az utóbbi kilenc szezon bajnokát, amellyel májusban újra összecsap a Coppa Italiában is – a sorozat döntőjében.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?