TÜZELŐÁLLÁS

Ronaldo negyedáron, Messi ingyen – egy csapatban köthetnek ki

Kész téboly a focipiac, de most jöhet az igazi őrület. Cristiano Ronaldót aprópénzért passzolná el a Juventus, Lionel Messi pedig már nem a Barcelonáé.
  • Szerző: Ripost

Az utóbbi évtized két legjobb futballistája egy csapatban? Ez az őrültnek tűnő ötlet nem csak a mindkét világklasszisra hajtó David Beckham (illetve amerikai klubja, az Inter Miami) fejében fordult meg. Spanyol sajtóértesülés szerint ezen ügyködik Joan Laporta. A Barcelona elnöke annak ellenére beszélt erről az álmáról a legközelebbi munkatársainak, hogy több mint 17 év után, július 1-jétől már Messi sem számít a katalánok játékosának.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ronaldo (balra) és Messi akár együtt is játszhatnak a következő szezonban

Ronaldo (balra) és Messi akár együtt is játszhatnak a következő szezonban
Fotó: AFP

Ennek ellenére a Copa América vasárnapi, Ecuador elleni negyeddöntőjére készülő argentin valószínűleg marad a Barcában. Még úgy is, hogy a koronavírus-járvány okozta veszteségek miatt Messinek lejjebb kell adnia az eddigi fizetéséből. Spanyol lapok szerint mégis megállapodott a katalán vezetőkkel arról, hogy 2023-ig szerződést hosszabbít.

Ennél vadabb elképzelés Ronaldo elcsábítása Messi mellé. A portugál gólzsákról szinte óránként ellentétes hírek jelennek meg: kinek az a meggyőződése, hogy a Juve még meg is hosszabbítaná a jövő nyárig szóló szerződését, más források szerint viszont „aprópénzért” szabadulna tőle. Utóbbi cikkek szerint az olaszok már 29 millió euróért (10 milliárd forint) – a 2018-as vételára közel negyedéért – lemondanának róla, hogy megspórolják a gigantikus fizetését.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?