TÜZELŐÁLLÁS

Kiderült, klubja garasoskodása miatt maradhatott le Szoboszlai az Eb-ről

Ez lett a Lipcse spórolásából. Most visszaküldték a télen túl drágának ítélt specialistához, aki máris fájdalommentessé tette. Két héttel késte le az Eb-t.
  • Szerző: Ripost

„Szoboszlai túl későn fájdalommentes” – részben ezzel a címmel írt blogjában a magyar foci reménységéről egy neves osztrák sportújságíró. Szerinte Szoboszlai Dominik azért maradt le az Európa-bajnoki szereplésről, mert német klubja, az RB Leipzig hónapokkal ezelőtt spórolt a gyógyíttatásán. Miután januárban kiderült, hogy a salzburgi testvérklubjuknál sérülten játszott, előbb visszaküldték Ausztriába kikúrálni a begyulladt szeméremcsontját, majd túl drágának találták a különleges módszeréről híres osztrák specialistát, és februárban Lipcsébe rendelték. Most mégis újra ő gyógyítja a 20 éves magyar tehetséget...

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szoboszlait már új csapata mezében és a főtámogató italával fotózták

Szoboszlai kúráján télen spóroltak, most az akkor leváltott specialista tette fájdalommentessé
Fotó: Instagram/dierotenbullen

Peter Linden írásából kiderül: különösen azért fájhatott Szoboszlai szíve a teltházas magyar-portugál Eb-meccs láttán, mert csak két héttel késte le a keretszűkítést: hétfőn már teljesen fájdalommentes volt. Ez volt a hatodik napja újra a nemzetközi hírű osztrák fizioterapeutánál, Franz Leberbauernél. Janurban is nála kezdte a rehabilitációját, jól is haladt, de új német klubja, az RB Leipzig pár hét múltán visszarendelte – akkori hírek szerint a lipcseiek túl drágának találták a különleges gyógymódot.

„Valószínűleg az került a magyarok ifjú vezérének első Európa-bajnokságába, hogy Oliver Mintzlaff klubvezér megtiltotta a májusig tervezett kezelést Leberbauernél. Őrület”

– írta Linden.

Hogy lehet valami a gondolatmenetében, bizonyítja: Leberbauer a terápiás központja Instagram-oldalán hétfőn osztott meg egy fotót Szoboszlai kezeléséről és állapotáról.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alinus GmbH (@alinusgmbh) által megosztott bejegyzés

„Hónapokig tartó szenvedés és fájdalmak után, Dominik egy héttel ezelőtt landolt nálunk. A kezelések első hete után, máris először lehetségesek számára fájdalommentesen az intenzív atlétikai terhelések”

- jelentette be az osztrák specialista, aki januárban már kezelte focistánkat. Most, hogy az Eb-ről lemaradt, újra rábízták Dominik gyógyítását, hogy a Bundesliga-csapat felkészülésénél már panaszmentes legyen. Kerül, amibe kerül...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?