OLDALVONAL

Újabb akadály, alig marad idejük a pihenésre a magyar kéziseknek

Ma, Portugália ellen zárja a középdöntőt a férfi kézilabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott, amelynek szinte semmi ideje nem marad a pihenésre. Ez már a sokadik akadály, amit meg kell oldania az együttesnek.
  • Szerző: ST

A magyar válogatott kedd este, a társházigazda Svédország ellen lépett pályára az Európa-bajnokságon. A 24-18-as vereség után 18 órájuk maradt a játékosoknak arra, hogy kifújják magukat a mai, portugálok ellenisorsdöntő ütközetre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

„Mindenki volt már hasonló helyzetben a pályafutása során, a legfontosabb, hogy minél gyorsabban, minél jobb regenerációt biztosítsunk a játékosoknak, pihenjenek és egyenek eleget. A csapatnak van egy dinamikája, igyekszünk ennek megfelelően forgatni a keretet”
– mondta el a Nemzeti Sportnak Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A két meccs közötti minimális pihenőidő már nem az első akadály, amellyel meg kell küzdenie a jóval a várakozások felett teljesíti magyar csapatnak. Mikler Rolandék helyzetét az sem könnyítette meg, hogy svédországi Malmőben kellett játszaniuk a csoportmérkőzéseiket a középdöntő előtt, ahelyett, hogy a szintén rendező Ausztriában (Bécs vagy Graz) valamelyik városában léptek volna pályára.
A kontinenstorna előtt nem sokkal pedig az derült ki, hogy két alapember, a veszprémi Lékai Máté, és a szegedi Bodó Richárd sérülése nem jött rendbe.

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

„A húsz év alatt, amíg aktív játékos voltam, talán ilyen hangulattal nem is találkoztam. A játékosok az Eb minden percét élvezik, és kérdezgetik tőlem, hogy úristen, mit csinálunk itt? Ez jó visszajelzés számomra is”
– mondta el Nagy László, a magyar válogatott csapatmenedzsere a Sport24-nek.

A magyar válogatott ma 16 órától, Portugália ellen folytathatja csodálatos szereplését az Európa-bajnokságon, ahol az elődöntőbe jutás lesz a tét.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?