TÜZELŐÁLLÁS

Újabb magyar siker a Real Madrid ellen

Lőw Zsolt nem az első, aki magyar trénerként sikerrel járt a Real Madrid ellen.
  • Szerző: RIPOST

A Paris Saint-Germain, Lőw Zsolttal a kispadon, 3-0-ra verte a Real Madridot a Bajnokok Ligája csoportkörében. A magyar tréner ezzel illusztris társaságba került, ő az ötödik olyan edzőnk, aki az európai nemzetközi kupák, BEK/BL, KEK, UEFA Kupa 1955 óta íródó történetében nyerni tudott a királyi gárda ellen.

Lőw Zsolt

Fotó: Twitter

Legutóbb, Lőw előtt, Kovács Ferenc 1985 májusában az UEFA Kupa döntőjének visszavágóján a Videotonnal járt sikerrel a Real Madrid ellen. Csapata Májer Lajos góljával 1-0-ra nyert a Bernabeu Stadionban. Sajnos a győzelem csak fájdalomdíjat jelentett, mert a Real előtte 3-0-ra győzött Székesfehérváron, és elhódította a trófeát.

Négy évvel korábban, 1981 szeptemberében a Tatabánya igazi világszenzációt okozott az UEFA Kupában, amikor 2-1-re verte odahaza a Real Madridot. A Lakat Károly által vezetett bányászcsapat a visszavágón 1-0-ra kikapott, így kiesett, de az első meccsen történteket a mai napig emlegetik a városban.

Vasas

A Real Madrid 1958-ban a BEK elődöntőjében a Vasas ellen játszott a Népstadionban
Fotó: MTI

1962 májusában a Benfica a BEK döntőjében 5-3-ra legyőzte a Realt, és ezzel megvédte a címét. A csapat edzőjét Guttmann Bélának hívták, aki azóta szobrot kapott a lisszaboni klubnál.

Előtte Illovszky Rudolf 1958 áprilisában, a Vasassal „intézte el” a Real Madridot Budapesten a BEK elődöntőjében. Óriási érdeklődés övezte a meccset, 100 ezer néző jött össze a Népstadionban, ahol az angyalföldiek 2-0-ra nyertek. Azonban a továbbjutáshoz nem volt elég a siker, mert az első mérkőzésen a spanyolok 4-0-ra győztek.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?