SPORT

Vér mindenhol, biciklis tömegbaleset történt Veszprém megyében

A szemtanúk szerint egy horrorfilmbe illett volna a jelenet.
  • Szerző: Ripost

Óriási tömegbaleset történt vasárnap egy rangos bicikliversenyen, az 1. Gella Kupán, rögtön a rajt utáni első körben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123rf

A körülbelül 200 fős elit mezőny az első körben, a 8%-os lejtmenetben esett el 70km/h-as sebességnél – áll a velo.hu Facebook-oldalán.

„Sok versenyen láttam bukást, de itthon hasonlót se. Az erdő úgy nézett ki, mint egy horrorfilm. Vér mindenhol, törött bringák tömkelege. Szerintem kb. 50-en elestünk. Én is a patakmederbe zuhantam, megúsztam zúzódásokkal és egy ripityára tört sisakkal” – írta Szilasi László, a velo.hu alapítója, aki szintén érintett volt a bukásban.

Beszámolója szerint a mentőautók és mentőhelikopterek folyamatosan dolgoznak a helyszínen.

„Mi hála Istennek megúsztuk, de tényleg horrorfilmbe illő jelenet volt. Elején voltam, mikor egy nagy csattanás, majd csak arra tudtam koncentrálni, hogy a szét repülő alkatrészeket kerülgettem”

- írta az egyik kommentelő.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a balesetben 19-en sérültek meg. 17 férfi és 2 nő, akik zömében zúzódásos sérüléseket szenvedtek, de többüknél felmerült a csonttörés vagy az agyrázkódás gyanúja is. A mentők a helyszínre két mentőhelikopterrel és kilenc mentőautóval érkeztek, a sérülteket az ajkai, a veszprémi és a székesfehérvári kórházakba vitték.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?