OLDALVONAL

Visszavonult a magyar válogatott focista, aki a halál árnyékából jött vissza

A 12-szeres magyar válogatott Koltai Tamás legutóbb a Gyirmót játékosa volt.
  • Szerző: GG

Szívbetegsége miatt 33 évesen visszavonult Koltai Tamás. Májusban életveszélyes helyzetbe került vezetés közben, minden elsötétült előtte – írja a Kisalföld.

Koltai Tamás (jobbra)
Fotó: MTI

„Május közepén derült ki a szívbetegségem, ami teljesen átrendezett mindent az életemben. A feleségem, Melinda szüleinél voltunk Ajkán, ahonnan jöttünk volna vissza Győrbe. Vezetés közben úgy öt másodpercig nagyon erős fájdalmat éreztem a mellkasomban. Minden elsötétült előttem, talán el is veszítettem az eszméletem. Aztán hirtelen gyengült a szorítás és így meg tudtam állni. Kiszálltam, de éreztem, hogy nagyon felment a vérnyomásom, szédültem, ezért visszaültem a kocsiba. Pár perc múlva a bal kezem és az arcom bal oldala is elzsibbadt, de szerencsére hamar megérkeztek a mentők, akik szakszerűen elláttak, s azonnal a közeli balatonfüredi szívkórházba szállítottak. A halál árnyékából jöttem vissza, két napot az intenzíven, négyet pedig az osztályon töltöttem, folyamatosan rajtam voltak a mérőműszerek. Kiderült, olyan problémája van a szívemnek, ami miatt nem engedélyezhetik az élsportot„

– mondta el Koltai a Kisalföldnek.

Mint kiderült, olyan szívproblémája van, ami miatt nem engedélyezhetik az élsportot, hiszen ha edzés vagy mérkőzés közben történik meg az eset, akkor nagyobb tragédiát eredményezhetett volna. Koltainak gyógyszereket kell szednie, így nem kellett hálót beültetni a szívébe.

A szélső legnagyobb sikerét a Győrrel érte el, amellyel 2013-ban megnyerte az NB I-et.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?