SPORT

A Balatonból mentették ki a magyar úszóreménységet

Rasovszky Kristóf nagy rúgást kapott a lábára, emiatt kellett feladnia a döntőt. A fiúknál Gyurta Gergely a hatodik, a lányoknál Olasz Anna az ötödik lett.
  • Szerző: HBK

Pénteken rendezték a nyíltvízi úszás 25 kilométeres döntőjét a férfiaknál és a nőknél is a magyarországi vizes világbajnokságon. A férfiaknál Rasovszky Kristóf feladta a versenyt, Gyurta Gergely pedig a hatodik lett. A nőknél Olasz Anna az ötödik helyen ért célba.

Rasovszky és Gyurta is nagyon jól tartotta magát a döntő elején, sokáig az élmezőnnyel együtt haladtak. Rasovszky aztán váratlanul feladta a döntőt, mint kiderült, sérülés miatt nem tudott célba érni. A segítők csónakból mentették ki a sportolót.

„Beszorultam a brazil Do Carmo és a holland Van Rouwendaal közé, akik hosszú perceken keresztül ütöttek, vágtak. A brazil egyik rúgása nagyon eltalált a combom felső részén, és nem tudtam folytatni. Nem állítom, hogy tökéletes állapotban voltam, fáradtam már, de sajnálom, hogy így ért véget a verseny számomra”mondta a 10 kilométer ötödik helyezettje.

Gyurta remek úszással végül a hatodik lett, 1:14.3 perc hátránnyal ért célba. A világbajnoki címet a francia Axel Reymond szerezte meg.

A legutóbbi vb-n ezüstérmes Olasz Anna sokáig az élmezőnyben úszott, s bár a végén nem bírta az élen haladók tempóját, nagy csatát vívott az olasz Martina Grimaldival a negyedik helyért, aki végül négy tizedmásodperccel megelőzte. Az aranyérmet a brazil Ana Marcela Cunha szerezte meg, aki megvédte kazanyi címét, írja az MTI.

Sömenek Onon Kata a 12. helyen ért célba.

És ezeket olvastad már?