SPORT

Bienerth Gusztáv ezt üzeni a vb kritikusainak

Az úszóelnök azt szeretné, ha minél többen szurkolnának a magyar csapatnak. Az érmekkel kapcsolatban nem szeretne tippelni.
  • Szerző: HBK

Hamarosan kezdődik a magyarországi vizes világbajnokság, ma este már a megnyitó ünnepséggel be is mutatkozunk az egész világnak. A %%-nak sikerült a nagy esemény előtt utolérni a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökét, Bienerth Gusztávot, aki készséggel válaszolt kérdéseinkre.

– Szokott-e úszni, ha igen, akkor milyen eredménnyel?

„Szoktam, bár az utóbbi időben nem fér bele sajnos, rengeteg a munkám. Az időeredményemmel kapcsolatban maradjunk annyiban, hogy jobban jár a magyar úszósport, hogy nem versenyzőként, hanem szövetségi elnökként próbálom segíteni a sportág fejlődését.”

– Milyen eredményeket vár a magyar úszóktól, hány éremben reménykedik?

„Nem szeretnék tippelni. A magyar úszóknak most nem arra van szükségük, hogy elvárásainkkal plusz terhet akasszunk a nyakukba. Remélem, a világbajnokság végeztével minden versenyzőnk úgy érzi majd, hogy kihozta magából a maximumot. Ha így lesz, akkor a közönség és jómagam is elégedett leszek, s ez biztosan az érmek számában is megmutatkozik majd.”

– Van kedvenc versenyzője akár a magyar, akár a nemzetközi mezőnyből?

„Minden magyar versenyző egyaránt a szívem csücske, nem lenne illendő bárkit kiemelni. A netanyai ifjúsági Európa-bajnokságon is rengeteg tehetséges fiatalt ismertem meg, hatalmas élmény volt. A második helyen végeztünk az éremtáblázaton, ez történelmi siker. Kiderült, hogy a magyar úszósport jövője biztosított, de ezen nagyon sokat kell még dolgoznunk.”

– Ki az az úszó, akinek mindenképpen szeretne érmet akasztani a nyakába?

„A magyar úszóválogatott bármely tagjának.”

– Mit üzen azoknak, akik folyamatosan kritizálják a világbajnokságot?

„Hogy jöjjenek ki minél többen a versenyekre, és személyesen buzdítsák a magyar csapatot.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?