SPORT

Bienerth Gusztáv rokonának is szurkolhatunk az úszó vb-n

Meglepő családi kötelékről rántotta le a leplet az úszószövetség elnöke. Távoli hozzátartozó a közönségkedvenc úszósztár.
  • Szerző: vav

Gyerekkoráról, az MLSZ-nél végzett munkájáról és természetesen az aktuális úszóügyekről is nyilatkozott az Origónak a Magyar Úszó Szövetség elnöke. Bienerth Gusztáv többek között elmondta: a labdarúgó-szövetségnél betöltött nemzetközi igazgatói tisztsége után, ízig-vérig menedzserként nem visszalépés számára a honi úszás vezetése.

"Magyarország ott van a világ öt legsikeresebb úszónemzete között. Ez egy izgalmas, egyben megtisztelő feladat. Amit most teszünk, azzal alapozzuk meg a következő tizenöt évet"

– mondta Bienerth Gusztáv, aki hangsúlyozta: a múlt év végi káosz után, öt hónap múltán még csak a szükséges rendcsinálás elején tart. Érzékeli az őt érő támadásokat, de nem hagyja magát eltéríteni:

Nem szabad, hogy az áskálódások eltérítsenek attól a munkától, amit végzek.

Nekem az a feladatom, hogy a magyar úszók a lehető legoptimálisabb körülmények között készülhessenek, hogy minden gyerek tanuljon meg úszni, hogy ne csak egy, hanem több Hosszú Katinkánk legyen"

- mondta az úszószövetség első embere.

Rokon a válogatottban

Bienerth most először árulta el egy meglepő rokoni kapcsolatát is:

"Budapesti polgári családba születtem, édesapám fantasztikus tudású ember volt. Három év szovjet hadifogságot követően ismerte meg édesanyámat, akinek a leánykori neve Jakabos Lili

– szegről-végről rokoni kapcsolat is fűz Jakabos Zsuzsa úszóhoz

– mondta az úszók elnöke.

A négy olimpián szerepelt, Európa-bajnok Jakabos Zsuzsa a tervei szerint a Duna Arénában, hazai közönség előtt szerezné meg az első világbajnoki érmét.

És ezeket olvastad már?