SPORT

De tényleg, hány aranyérmet nyerünk?

A szurkolók részéről nagyok az elvárások a magyar csapattal szemben.
  • Szerző:

A következő két hétben Budapest ad otthont a világ egyik legnagyobb sporteseményének, a vizes világbajnokságnak. Hazai pályán a magyar versenyzőkkel szemben nagyobb az elvárás a szurkolók részéről. A %% szerint három versenyzőtől 5 aranyérem juthat nekünk.


A szurkolók jó szereplést várnak

A Kutatóközpont felméréséből kiderül, hogy a megkérdezettek 83%-a sikeres szereplést vár a magyar csapattól a vb-n. A minden sportágban világklasszisok sorát felvonultató mezőnyben a %Ripost% három magyar versenyzőt tart esélyesnek a győzelemre.

Katinka szállíthatja az aranyakat

Az Iron Lady neve szinte garancia az aranyra, a legutóbbi olimpián három aranyérmet szerző Hosszú Katinka hat egyéni számban is rajthoz állhat a vb-n. Hosszú két legerősebb számában, a 200 és 400 méter vegyes úszásban toronymagas esélyesnek számít, a világrekordot is ő tartja mindkét távon. Látva az olimpiai 100 méteres hátúszás döntőjét, nagy meglepetés lenne, ha a vb-n nem nyerne ebben a kategóriában is. Katinkától tehát három aranyérmet jó eséllyel várhatunk a Duna Arénában.

Gyurta csúcsot úszna

A londoni olimpián 200 mellen aranyérmes Gyurta Dániel ebben a számban esélyes lehet a legfényesebb medálra. A 28 éves úszó sokat vár magától, annak ellenére, hogy Ríóban nem jutott döntőbe a fő számában.

Nem titkolt célom, hogy a Duna Arénában életem legjobb idejét ússzam

–  nyilatkozta a viadal előtt.

Cseh utolsó nagy dobása

Cseh László pillangó számokban indul a vb-n, 100 méteren lehet a legnagyobb sansza az aranyra Ríó ezüstérmesének. Növeli a 31 éves úszó esélyeit, hogy legnagyobb riválisa, Michael Phelps nem lesz ott a vb-n. A fő ellenfele a legutóbbi olimpiát megnyerő szingapúri, Joseph Schooling lesz, de a hazai pálya dobhat annyit az egyébként jó formában lévő Cseh teljesítményén, hogy győzelmet arasson.

A %% tehát öt aranyat vár vizes vb-n a mieinktől. Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya szerint sincs esély ötnél több aranyéremre versenyzői részéről.

Érem a pólósoktól

Mint mindig, vízilabdázóink szereplését ezúttal is nagy figyelem övezi. Közönségkedvencek ők, ám szerintünk most a hazai pálya is kevés lesz az aranyhoz. A férfiaknál Szerbia negyedik éve verhetetlen, a nőknél Amerika az esélyes.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?