SPORT

Érzelmes vallomás, Hosszú Katinka a könnyeivel is harcolt

Az Iron Lady nagyon hálás azért, hogy hazai pályán versenyezhet. Most már tudja, mit éreztek a brazilok a tavalyi olimpián.
  • Szerző: HBK

Pazarul kezdett Hosszú Katinka a magyarországi vizes világbajnokságon, a medencés úszóversenyek első napján a legjobb idővel jutott be a 200 méteres vegyesúszás döntőjébe. A délutáni program után Katinka is csak áradozni tudott a hazai közönségről.

„Mindenki megpróbálta elképzelni, milyen lesz itt úszni, de ez mindent felülmúlt. Nekem még nehezen is ment a koncentráció emiatt, a magyar közönség felülmúlhatatlan. Majdnem megkönnyezi ezt az ember már a verseny előtt, leírhatatlan az érzés" - mondta Hosszú Katinka.

„Tényleg elképesztő ennyi szurkolót látni, és érezni azt, hogy ennyien szeretnek. Sok mindenen mentem keresztül az elmúlt öt évben azért, hogy most itt legyek. Hálás vagyok, hogy ezt átélhetem. Pár brazil barátomat megkérdeztem, hogy nekik tavaly milyen érzés volt otthon úszni az olimpián, azt mondták, hogy ezt nem lehet elmagyarázni. Szerintem most már érteni fogjuk egymást” – tette hozzá Katinka a vegyes zónában.

 

És ezeket olvastad már?