SPORT

Ez nem hiányzott, Hosszú Katinka megsértődött a szövetségi kapitányra

Sós Csaba elárulta, hogy az Iron Lady milyen számokban indul a világbajnokságon. Pedig megkérték rá, hogy ezt ne tegye meg.
  • Szerző: HBK

Szerda éjfélkor zárult le a nevezési határidő a vizes világbajnokság úszóversenyeire, Hosszú Katinka az utolsó pillanatig nem akarta elmondani, hogy milyen számokban indul. Megtette ezt helyette Sós Csaba szövetségi kapitány, aminek nagyon nem örült Katinka és a csapata.

„Kifejezetten megkértük Sós Csabát arra, hogy ne jelentse be Katinka számait, mert ezt ő szerette volna közölni a rajongóival” – mondta el a %RIPOST%-nak Hosszú sajtófőnöke, Tóth Fanni.

Nem elég tehát, hogy Katinka közvetlenül a vb előtt többször is nekiment a nemzetközi szövetségnek, most már a szövetségi kapitányra is megharagudott egy piti ügy miatt. Ez biztosan nem hiányzott senkinek sem...

Katinka hat egyéni számban adta le a nevezését, 200 és 400 vegyesen, 100 és 200 háton, valamint 200 gyorson és 200 pillangón indulhat. A mindenkori szövetségi kapitánynak egyébként szíve joga elárulni, hogy melyik úszója milyen számban indul, hiszen mégiscsak főnöke az úszóknak.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy Katinka hány aranyéremben gondolkozik.

„Soha nem szokott ezzel foglalkozni, a mentális felkészülésének fontos része, hogy el tudjon vonatkoztatni ezektől a dolgoktól. Ezért sem szeretnénk ezzel kapcsolatosan megnyilvánulni. A programja rugalmas, ő fogja érezni, hogy milyen állapotban van, ő látja, hogy mi az, ami számára megterhelő vagy sem. A pénteki nap kivételével a második héten minden nap úszik majd. A 200 hát és a 400 vegyes lesz az utolsó két napon, ez mentálisan is megterhelő lesz számára” – mondta el nekünk Tóth Fanni.

Hosszú már a két évvel ezelőtti kazanyi világbajnokságon is ezt a programot választotta magának, de akkor például a 100 háttól visszalépett annak érdekében, hogy több ereje maradjon a 200 vegyesre.

A 200 pillangó pedig nem Katinka legerősebb száma, Kazanyban a döntőbe sem tudott bejutni, a riói olimpián pedig a visszalépés mellett döntött (így kiszúrt Jakabos Zsuzsannával, aki nem indulhatott legerősebb számában, mert utólag már nem volt lehetőség a cserére).

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?