SPORT

Hallgattak Csernus doki javaslatára a válogatott sztárjai

A világbajnokság előtt papírra vetették fogadalmukat a női pólósok, amit meg is osztottak egymással. Nyilvánosságra hozták az összeset.
  • Szerző: HBK

A magyar női vízilabda-válogatott tagjai a hazai világbajnokság előtt papírra vetették, hogy mit fogadnak meg a nagy torna előtt. Mindezt dr. Csernus Imre pszichológus javaslatára tették, aki a csapat mentális felkészítésében segít.

„Nem csinálunk titkot ezekből a fogadalmakból, fontos, hogy a közvélemény is megtudja őket, a szavahihetőség, a hitelesség kiindulópontja ugyanis az, hogy ezeket betartom. Nem akartam, hogy menet közben belebonyolódjunk bármibe, ami elvonja a figyelmet, hogy esetleg egymásra mutogassunk. Fontos, hogy összezárjon a csapat, amit úgy lehet a legjobban elérni, hogy a többiek előtt megfogalmazódnak ezek a gondolatok”mondta Csernus a waterpolo.hu-nak.

„Természetesen megkérdeztem őket, hogy kommunikálhatjuk-e kifelé – nem volt ellenvetésük. Õk tizenhárman rengeteg fiatal lánynak a példaképei, előttük is igazolhatják, igazolják majd ennek a miértjét, ugyanis a legfontosabb a szavahihetőség. Márpedig ezek a lányok mindent elkövetnek, hogy a fogadalmaikat a legnehezebb helyzetekben is betartsák” – tette hozzá a női válogatott pszichológusa.

 

És ezeket olvastad már?