SPORT

Hoppá, Kenderesi két kilót hízott az olimpia óta!

Viszont ez nem zsírban, hanem izomban ment fel a testére. Új tetoválása is lehet a hazai világbajnokság után.
  • Szerző: HBK

A tavalyi olimpián robbant a köztudatba Kenderesi Tamás, amikor Cseh Lászlót is megelőzve bronzérmet nyert 200 méter pillangóúszásban. Utána azt mondta, jól jönne neki pár sajtburesz, a legendás nyilatkozat örökre ráragadt a pécsi kiválóságra.

– Vannak még olyan emberek, akik a sajtburgerrel azonosítanak?

– Persze, sokan nem is a nevemen szólítanak, csak annyit mondanak, hogy sajtburesz. Főleg olimpia után volt ez jellemző. Rám ragadt a dolog, de nem zavar, elfogadom, hogy így alakult, nincs ebben semmi rossz.

– Ha már a burger, mennyit híztál az olimpia óta?

Két kilót, de ez nem zsírban, hanem izomban ment fel a testemre. Erősnek érzem magamat.

– Kell is az erő. Volt már valaha verseny, amit jobban vártál, mint a hazai világbajnokság?

– Az olimpiához mérhető jelentőséggel bír számomra ez a verseny. Nagyon jól kéne úszni, nagy céljaim vannak.

– Esetleg lesz újabb tetoválásod a világbajnokság után?

Talán ha világcsúcsot úszok, akkor igen. Egy olimpiai kicsit más téma, kötelezőnek gondoltam akkor a tetoválást, kellett az nekem.

– A sajtburger és a tetoválás mellett a barátnőddel is gyakran megjelentél. Mennyire komoly a kapcsolatod Sebestyén Dalma úszóval?

– Dalmával nagyon jól megvagyunk, most hétvégén leszünk egyévesek, az évfordulón elmegyünk egy wellnesshotelbe. Hogy mennyire tervezünk előre? A házasságot, gyereket egyelőre hagyjuk meg a jövőnek.

– Apropó jövő. Mekkora a rivalizálás a szintén úszó Kenderesi-öcskösökkel?

– A legidősebb testvérem, Lóri egy csapatban úszik velem, 200 pillangó a versenyszáma. Azon van, hogy kijusson egy nemzetközi ifjúsági versenyre, a serdülőbajnokságon még megúszhatja a szintidőt. Van rivalizálás, rajtam keresztül látja, hogy mi kell a sikerhez, azt próbálja lemásolni.

Rászoruló családon segít Kenderesi

Az úszó jótékonyságban is jeleskedik. A Vaskó-családon segít, az ő házuk a közelmúltban égett le. Kenderesi egy saját melegítőt ajánlott fel árverésre.

„Jelenleg 200 ezer forintnál áll a licit, ez sem rossz, de örülnék, ha kicsit feljebb csúszna az összeg. Még egy hétig lehet licitálni a kenderesitamas.hu oldalon. Félmillió forint az már nagyon jó lenne.”

És ezeket olvastad már?