SPORT

Kihagyja a világbajnokságot a magyar válogatott sztárja

Kisbabát vár a csapat alapembere, aki a szülés után profiként folytatná a karrierjét. Még a 2020-as olimpiáról sem mondott le.
  • Szerző: HBK

Nem lesz ott a júliusi világbajnokságon Kisteleki Hanna. A magyar női vízilabda-válogatott alapembere kisbabát vár. Az Európa-bajnok játékos elárulta, a szülés után visszatérne, a tokiói olimpiát is megcélozza.

„Kisbabát várok! mondta boldogan Kisteleki Hanna, akinek párja Áts Bertalan, a válogatott kapusedzője.Bercivel tavaly volt az esküvőnk, nagy álmunk volt a családalapítás. Hatalmas öröm, hogy így alakult az életem, maximálisan az anyaságra koncentrálok. A negyedik hónapban, a tizenhatodik hétnél tartunk, decemberre várjuk a gyermekünket. A következő nagy izgalom, hogy fiú lesz vagy lány, ha minden igaz, ez ennek a hétnek a végére kiderül”.

A szezonban az UVSE-vel a magyar bajnoki cím és kupaarany mellett a LEN-kupát is megnyerő Európa-bajnokunk nem tagadja, az esküvő után is sokat gondolt a világbajnokságra, de a családalapítás vágya mindent legyőzött.

„Annyira ott mocorgott bennem az anyaság kérdése, hogy úgy voltam, úgy voltunk vele, meglátjuk, miként alakul, mit hoz a sors. Huszonhat éves vagyok, eljött ennek az ideje, és most nagyon boldog vagyok!”

Bíró Attila szövetségi kapitány természetesen hiányolja Kisteleki Hannát a csapatból, de nagyon örült a hírnek.

„Az egész válogatott, a szakmai stáb boldog a családi örömök miatt, fantasztikus érzés. Még akkor is, ha az Európa-bajnoki formában lévő Csuti nagyon hiányzik a csapatból. Örömmel várjuk vissza, bízunk benne, hogy sokat találkozunk még a válogatottban. Egy év múlva talán már arról beszélünk, hogy mikor csatlakozik hozzánk.”

És ezeket olvastad már?