SPORT

Nyugi, ezért biztos a pólósok világbajnoki címe

A magyar férfi válogatott szombaton 20:30-tól Horvátországgal találkozik a vízilabda torna döntőjében a budapesti vizes világbajnokságon.
  • Szerző: mv

Ha abból indulunk ki, hogy Märcz Tamás kapitányi munkássága két elődje, Benedek Tibor és Kemény Dénes karrierjére hajaz, akkor a magyar válogatott szombaton este gond nélkül megnyeri a világbajnoki döntőt.

Tudniillik eddig tökéletes a hasonlóság, mindhárman Olaszországban fejezték be a játékos karrierjüket, és szövetségi kapitányként azonnal bejutottak egy nemzetközi torna döntőjébe, amit Kemény és Benedek sikerrel vívott meg. Miért ne tenné Märcz is?

Kemény Sevillában, Benedek Barcelonában nyitott

Kemény Dénes Comóban hagyta abba a pólós pályafutását, 1997-ben nevezték ki szövetségi kapitánynak, és az első nagy tornáját a sevillai Európa-bajnokság jelentette. A válogatott megnyerte a viadalt.

Benedek Tibor a Pro Reccótól vonult vissza, 2013 januárjában kapta meg a magyar válogatottat, és még abban az évben csúcsra vitte. Barcelonában világbajnoki címet szerzett a gárda.

Märcz Tamás az Acquachiara együttesénél fejezte be karrierjét, idén januárban váltotta Benedeket, és az első nagy tornáján azonnal döntőig menetelt a válogatottal.

Ugye, hogy tökéletes a hasonlóság? Märcz Tamás és csapata szombaton 20:30-tól a horvátok elleni döntőben tehet róla, hogy hajszálra ugyanaz legyen!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?