SPORT

Pólóelődöntő, együk meg a görögöket vacsorára

A magyar férfi vízilabda-válogatott csütörtök este Görögországgal találkozik az elődöntőben a vizes világbajnokságon.
  • Szerző: mv

Veretlenül abszolválta az eddigi meccseit a magyar férfi póló-válogatott, amely kétség kívül az oroszok elleni negyeddöntőben nyújtotta a legparádésabb játékát.

A 14-5-ös győzelem olyan erődemonstrációt jelentett, amely nem sok jót ígér a következő ellenfelünknek, Görögországnak. Ha a hazai közönség által támogatott magyar csapat az elődöntőben is ennyire ellenállhatatlan lesz, akkor borítékolható a győzelme.

Másrészt pedig igazi feltámadást produkált a férfi válogatott, amely az utóbbi időben tudása alatt teljesített. Az előző világbajnokságon és a tavalyi olimpián sem jutott be a legjobb négy közé, Kazanyban a hatodik, Rióban pedig az ötödik helyen végzett a csapat, vagyis elmaradt az érem.

Az ötkarikás kudarc után Benedek Tibor szövetségi kapitány elvitte a balhét, önként távozott, helyére pedig egykori csapattársa, Märcz Tamás került. Vele ismét az őt megillető helyére került a nemzeti csapat, hiszen a budapesti vizes vb-n biztosan éremért játszhat.

A csütörtök esti, görögök elleni csata előtt Märcz kapitány azt mondta, bízik benne, hogy csapata olyan játékkal rukkol elő, mint az oroszok ellen:

"Szeretném, ha a görögök ellen is mi diktálnánk a ritmust. Nagyon jó csapat, szépen játszanak, de azt még jobban szeretem, ahogy az én játékosaim vízilabdáznak. A görögök ellen egy másik játékra lesz szükség, egy olyanra, amivel őket tudjuk legyőzni."

A Magyarország-Görögország elődöntőt csütörtökön 20:30-kor játsszák.

És ezeket olvastad már?