SPORT

Tíz titok, ezeket tudtad Hosszú Katinkáról?

Olimpiai bajnokunk már Budapesten is begyûjtött egy vébéaranyat. Összeállításunkból kiderül, hogy jutott el a bajai lány a világ csúcsára.
  • Szerző: szz

1. Noha születési helye Pécs, gyerekkorában mindig is Baján élt. Édesanyja orvos, praktizált a baranyai városban, ezért született ott Hosszú.

2. Édesapját, a válogatott kosárlabdázó Hosszú Istvánt „Királyként” tisztelik Baján. Katinka már egyéves korában a helyi csarnokban szurkolt a papának.

3. Hosszú Katinkának felemásak a szemei, az egyik barna, a másik pedig zöld. Az úgynevezett heterokrómia nem betegség, csupán genetikai elváltozás.

4. Az úszónőt nagypapája, Bakos László, valamint bajai edzője, Pass Ferenc tanította úszni. A városban csak 25 méteres medence volt.

5. 2008-ban költözött Kaliforniába, ahol pszichológiát tanult az egyetemen. Az ottani úszócsapatban ismerkedett meg későbbi férjével, Shane Tusuppal.

6. A londoni olimpia negyedik helye után durván megsértette edzője.

Úszás helyett nyiss egy szépségszalont, abban még jó lehetsz

– mondta Dave Salo Katinkának.

7. 2013 augusztusában egzotikus helyen házasodott össze Shane Tusup és Hosszú Katinka. A pár a Seychelle-szigetek tengerpartján mondta ki a boldogító igent a szülők jelenlétében.

8. Tizenkét kilót fogyott, amióta Shane Tusuppal készül. Hosszú teste szálkásabb, és az úszásának a stílusa is megváltozott.

9. A házaspár nagy kedvence a bajai halászlé. A világbajnokság után Hosszú István ezzel fogadná lányát valamint Shane szüleit.

10. Katinka a saját bevallása szerint a 2020-as olimpia után készen áll majd az anyaságra. Férjével két-három gyereket szeretnének.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?