Létrehozva: 2021.07.02.

Sztárparádé lesz a hétvégén Budapesten! Irány a Margitsziget!

A főszereplők szerint a torna történetének legerősebb mezőnye csap össze péntektől vasárnapig a Margitszigeten, az ötödik alkalommal sorra kerülő férfi vízilabda BENU Kupán.

A tokiói olimpiára készülő magyar válogatott ellenfele sorrendben az orosz, a spanyol és a horvát csapat lesz a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Ez a torna történetének legerősebb mezőnye. Aki a helyszínen szeretne szurkolni a háromnapos viadalon és rendelkezik védettségi igazolvánnyal, az az Eventim felületén juthat belépőhöz. A meccseket élőben lehet majd követni az M4 Sporton, az M4 Sport+-on, illetve az m4sport.hu-n.

Fotó: Bors / Czerkl Gábor

Az oroszokkal kezdünk

Madaras Norbert kétszeres olimpiai bajnok, az FTC pólósainak szakosztályelnöke a Metropolnak elmondta, az első ellenfelünk, Oroszország duplán fog küzdeni.

„A péntek este egy olyan együttest fogadunk, amely egyre több új tehetséget épít be a válogatottjába. Oroszország a horvátok elleni olimpiai selejtező sorsdöntő találkozóján ötméteresekkel bukta el a tokiói részvétel lehetőségét, ezért szerintem kettőzött erővel száll harcba Budapesten. Nehéz lesz megtörni őket, ugyanis kiválóan úsznak.”

Ismét a horvátok

Szombaton a horvátok ellen ugranak medencébe Hosnyánszky Norberték, akiknek erőt ad az a tény, hogy néhány napja a sibeniki közös tréningezés közben kétszer is legyőzték őket.

„A horvátok a délszláv póló legkiválóbbjai a szerbek társaságában” – folytatta Madaras. „Bármi is történt Sibenikben, bizonyosan a revans vágya hajtja őket. Kiváló összecsapásnak ígérkezik, mert mindkét oldalon nagyszerűen képzett klasszisok küzdenek. Azért hadd jelentsem ki: árnyalatnyival mi vagyunk a jobbak.”

Záró találkozónkat vasárnap 13 órakor a spanyolokkal játsszuk, velük majd az ötkarikás rajt előtt közösen Japánban edzőtáborozunk.

„A spanyolok nem szorulnak különösebb bemutatásra, hiszen számtalan rangadót vívtunk velük. Másra nem is kell elékeztetnem, mint a 2020-as Eb-csoportban játszott döntetlenre, majd a győztes döntőnkre a Duna Arénában. A kiváló Atlétic Barceloneta együttesére épül a válogatottjuk.”

Fotó: Magyar Nemzet / Mirkó István

Várják a közönséget!

A BENU Kupa lesz hosszú idő után az első pólóesemény, amelyet ismét nézők előtt játszhatnak.

„Várjuk a közönséget is, örülünk, hogy az olimpiai célegyenesben újra együtt lehetünk velük” – fogalmazott Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. „Köszönjük a BENU Magyarországnak, hogy ebben a nehéz helyzetben is mellettünk állt, és továbbra is segíti a munkánkat.”

Märcz Tamás szövetségi kapitány szintén kiemelte, hogy várják a vízilabda szerelmeseit.

A BENU Kupa programja

Péntek: Horvátország-Spanyolország 18.30 Magyarország-Oroszország 20.30 Szombat: Spanyolország-Oroszország 18.30 Magyarország-Horvátország 20.30 Vasárnap: Horvátország-Oroszország 11.00 Magyarország-Spanyolország 13.00 A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Most jött a hír: Putyinnak lett igaza

origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

metropol.hu

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

vg.hu

Csengeri óriásbörtön: zajlik a toborzás, kiderült, mennyiért keresnek dolgozókat

life.hu

Kegyetlen és gyerekes: megdöbbentő dolgok derültek ki Meghan Markle-ről

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Elnyílt a tulipánod? Mutatjuk, mit kell tenned a hagymával

ripost.hu

Oroszországban élhet az OBI tulajdonosa, aki 6 éve tűnt el rejtélyes körülmények között

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SPORT

Hosszú Katinkának már a kislánya is szurkolt az uszodában

SPORT

Bugyi és melltartó nélkül válogat az üdítők között a botrányhősnő - Videó