TÜZELŐÁLLÁS

„Én vagyok a legboldogabb édesapa” – Orbán Vilmos a kisfia gyerekkoráról beszélt

A magyar labdarúgó-válogatott alapemberének édesapja nem mindennapi titkokat árult el a Hot!-nak a fiáról.
  • Szerző: Ripost

Mindenkinek büszkén meséli Orbán Vilmos, hogy a fia, az RB Leipzig és a magyar válogatott focistája már egészen kicsi korától jó barátságban volt a labdával.

Willi Orbannak a jövő héten az Európa-bajnokságon lesz jelenése
MTI/Szigetváry Zsolt

„Willi édesanyjától, a lengyel származású feleségemtől már korábban elváltam, és hazaköltöztem Kaiserslauternből – mondta Orbán Vilmos a HOT! magazinnak. – Ezt követően minden nyarat nálam töltöttek a gyerekek; Willinek van egy két évvel idősebb testvére, Sandra, aki szintén a volt feleségemnél maradt. Ez úgy zajlott, hogy az édesanyjuk elhozta a gyerekeket az osztrák határig, és ott átvettem őket. Mi hárman nyaranta rengeteget játszottunk, horgásztunk.”

Willi a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon szereplő magyar nemzeti csapat legdrágább játékosa: 16 millió euró az értéke! Azt is elárulta az édesapja, hogy Willi mindig is futballista akart lenni, és tudatosan készült a pályára.

„Akkor csak mosolyogtam rajta, hogy mennyit futkározott. Nemcsak a futball-labdával focizott, hanem akár a teniszlabdával vagy a lufival is eljátszott egész nap. Érdekes, hogy már kiskorában sem itta meg a cukros üdítőket. Most visszagondolva, már akkor is egészségen élt, mintha már akkor a focikarrierjére gyúrt volna, bár a palacsintáért rajongott.” – mesélte a napelemek telepítésével foglalkozó Vilmos.

Amikor Willi, az RB Leipzig középső védője 2018-ban magyar válogatott lett, az édesapa büszke örömöt érzett.

„Én vagyok a legboldogabb édesapa a világon, hogy a fiam a magyar válogatott stabil tagja lett. Van még egy féltestvére, a velem élő 21 éves Cintia, nagyon szeretik egymást. Willi elintézte, hogy az egész család kinn lesz mindhárom csoportmeccsen, legalább heten élőben szurkolunk majd neki!”

Nem sokon múlt, hogy az édesanyja révén a lengyel nemzeti csapatban kössön ki a védő. De mi az oka, hogy végül a magyar együttest választotta?

„Bármilyen furcsán hangzik, a feleségemnek a mai napig nincsenek rendben a papírjai, ezért fel sem merült, hogy Robert Lewandowski csapattársa legyen a fiam” – avatta be a Hot! olvasóit a családi titokba Orbán Vilmos.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?