Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2015.11.01.

Meglepő, hogy mik okozzák valójában a legtöbb válást!

A házasságok közel fele végzõdik válással. De nem mindig a véleménykülönbség, a hûtlenség vagy a pénzhiány a fõ ok. Ezeknél sokkal furább dolgok miatt is elválnak az emberek. Mutatunk néhány nagyon különös esetet.

Túl sokáig tart az út a munkahelyedre

Lehet, hogy mindennap idegesen érsz haza, mert beragadtál a dugóba. De az is lehet, hogy nem jut elég időtök egymásra a folytonos utazgatás miatt. Akármi is az igazság, tény, hogy egy 2013-as svéd vizsgálat szerint azok, akik reggel vagy este 45 percnél többet utaznak a munkahelyükre, nagyobb valószínűséggel válnak el. A vizsgálatban több millió svéd állampolgárt követtek 10 éven keresztül: a munkahelyükre sokat utazó párok 14 százaléka vált el, míg az otthonukhoz közel dolgozóknak csak 10 százaléka.

Minden barátod ezt csinálja

Amikor az összes barátod hirtelen megházasodik vagy gyereket vállal, általában te is elkezdesz azon gondolkodni, hogy itt az ideje valami hasonlóba fogni. Kutatások szerint a válással ugyanez a helyzet. Egy vizsgálat szerint például 75 százalékkal nagyobb az esélyed a válásra, ha közeli barátod vagy családtagod válik. Távoli ismerőseid szakítása is hat rád: barátaid barátainak válása 33 százalékkal emeli a te esélyedet. Ám a jó példa is ragadós: ugyanez a vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy ha segítesz egy barátodnak megoldani a házassági válságát, a te kapcsolatod is javulni fog.

Lányotok születik először

Amerikai népszámlálások adatainak összesítése szerint azok a párok gyakrabban válnak el, akiknek először lányuk születik. Sőt, az élettársi kapcsolatban élők 42 százalékkal nagyobb valószínűséggel házasodnak össze, ha először fiuk születik. Vajon ez azt jelenti, hogy a fiúk számára fontosabbak az apák, vagy az apák számára fontosabb a a fiúgyermek? Egyelőre nem tudni.

A nő komolyan megbetegszik

Egy vizsgálatban 3000, 50 év fölötti pár házasságáról vettek fel adatokat, és a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a házasság felbomlására 6 százalékkal nagyobb az esély, ha a nő komolyan megbetegszik, például daganatos betegséget, szívbetegséget vagy stroke-ot kap, mint akkor, ha a férfi betegszik meg, vagy mindkét házastárs egészséges marad. A vizsgálatot végző kutatók szerint ez egyrészt a pénzügyi nehézségeknek, másrészt pedig annak köszönhető, hogy az idősebb férfiak nem olyan odaadóak, ha a beteg házasfél gondozásáról van szó.

A feleség orvos

Azok az orvosnők, akik több, mint heti 40 órát dolgoznak, nagyobb valószínűséggel válnak el. A férfi orvosokra azonban épp ennek az ellenkezője igaz, ők kisebb valószínűséggel válnak el.

Egyenlően osztjátok el a házimunkát

Ez tényleg meglepő: egy norvég tanulmány szerint gyakrabban válnak el azok a párok, ahol mindkét fél a háztartási munkák körülbelül felét végzi el. A tanulmány szerzője szerint a kapcsolat ilyen esetekben gyakran jobban hasonlít az üzletre, mint szerelemre.

Ha a nő többet iszik a férfinél

Az alkoholizmus önmagában is gyakori válóok, de különösen akkor lesz az, ha a feleség alkoholista. Egy 20 000 párt vizsgáló felmérésben azok a párok váltak el a legritkábban, amelyekben egyik fél sem ivott. A férj alkoholizmusa esetén feljebb ment a válások gyakorisága, de amikor a feleség volt alkoholista, akkor egyenesen a háromszorosára nőtt a válási ráta.

Normális a súlyod, csinos vagy

Egy 2013-as amerikai vizsgálatban 2700 válás adatait elemezték, és azt találták, hogy a válások 76 százalékát akkor adták be, amikor mind a feleségnek, mind a férjnek 100 kiló alatt volt a súlya. A legritkábban a 120 kiló felettiek váltak.

Nincs benned „szerelemhormon”

Svéd kutatók találtak egy olyan genetikai variációt, amely megakadályozza, hogy a nő szervezetében elegendő oxitocin termelődjön, amelyik pedig köztudottan a kötődés és a szerelem hormonja. Az ilyen génvariációval rendelkező nők gyakran maradnak szinglik, nem tudnak elköteleződni, és ha meg is házasodnak, 50 százalékkal nagyobb esélyük van a boldogtalan kapcsolatra és a válásra.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Olaszország válaszolt Macron őrült, világháborús tervére

origo.hu

Mindenkit megdöbbentett Oroszország fontos szövetségese, mi történhetett?

borsonline.hu

Megalázták Harry herceget: erre is nemet mondtak neki

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

ripost.hu

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

magyarnemzet.hu

Szoboszlai barátja tett róla, hogy Liverpoolban már ne reménykedjenek

origo.hu

Hatalmas botrányba keveredett Majka

mindmegette.hu

A víz már nem divat: csapvíz helyett ezt isszák a magyar fiatalok

origo.hu

Félelem a moziban: Így nézhet ki az atomháború, ilyen lehet a pusztítás

magyarnemzet.hu

Az orosz „Sátán II” nukleáris fegyver milliókat ölne meg és egész nagyvárosokat tenne a földdel egyenlővé

ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

ripost.hu

Tündéri fotót mutatott Dér Heni: így fogja a kisfiú kezét fellépés közben

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

Miért lépünk félre? Kiderült az igazság, nem a rossz kapcsolat a felelős érte

SZEX & MÁS

"Én voltam a nászajándék – esküvőjén édeshármasoztam a legjobb barátommal"

SZEX & MÁS

Sokkal nagyobb az esélye, hogy más gyerekét neveled tudtodon kívül, mint hinnéd!

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól