Létrehozva: 2018.04.17.

3 centivel rövidülhet a férfiasság: tömeges pánik a rejtélyes szindróma miatt

Egyre elterjedtebb Nyugaton is az Ázsiában régóta ismert kór. A szakemberek tehetetlenek vele szemben, mert az érintettek nagyobb része a szégyen miatt nem fordul orvoshoz. Pedig a baj könnyen gyógyítható lenne...

Szerző J.D.

Egyre kisebb és kisebb lesz a pénisz, végül teljesen eltűnik, és a beteg meghal. A szörnyű kór egyes ázsiai országokban többször is okozott már tömeghisztériát. És bár a betegek halálos rettegést élnek meg, szó sincs arról, hogy zsugorodna a péniszük, eltűnésről meg pláne. A probléma a fejükben létezik és a tünetek is gondolatban játszódnak le.

A Koro-szindróma létező mentális betegség, a pszichiátriai rendellenességek megállapításához használt orvosi kézikönyvben (DSM) is szerepel. A beteg szorong, retteg, hogy a nemi szerve összezsugorodik, majd eltűnik, és a végén ő belehal a kórba. A nyugati országokban is előfordul, de itt általában egyéb mentális betegség is kíséri: skizofrénia vagy szorongás, és kezelésre el is múlik.

Indiában, Kínában, Japánban többször is felütötte már a fejét tömeges méretekben, 1967-ben Szingapúrban okozott tömeghisztériát. Az érintettek biztosak voltak benne, hogy halálos betegséget kaptak el, mindezt azért, mert olyan sertés húsából ettek, amelyik pénisz-visszahúzódásban pusztult el. A hatóságok a sajtón keresztül indítottak kampányokat, hogy megnyugtassák a pánikoló embereket.

Egy 32 éves férfi elmesélte, őt hogyan támadta meg a betegség: éppen moziban volt, amikor elment mosdóba. Hirtelen úgy érezte, mintha eltűnt volna egy darab a péniszéből, és észre is vette, hogy rövidebb lett. Leült a vécé padlójára, és fél órán keresztül tartotta a markában a férfiasságát, nehogy összezsugorodjon. A roham ennyi idő után múlt el. Aztán több epizód is előfordult, pánikrohamszerűen. Õ psziciháterhez fordult, és szorongásoldót kapott, amitől pár hónap múlva enyhültek is a tünetek. Õ még szerencsés is volt: leírások szerint egy-egy roham akár fél napon keresztül is eltarthat. Ezalatt a beteg bénító félelemben van, és valóságnak éli meg a nem létező fenyegetést; érzi, ahogy megy össze a pénisze, és nem tehet ellene semmit.

Odáig is elfajulhat a dolog, hogy a beteg megpróbálja meghosszabbítani a péniszét, vagyis kihúzni a testéből az eltűnt centiket. Ez fájdalmas, és akár maradandó károsodást is okozhat, ha túl erősen húzza meg, vagy veszélyes eszközt, például fogót használ. Hogy pontosan hányan szenvednek ettől a mentális rendellenességtől, a szakemberek nem tudják megmondani – ugyanis nagyon sokan a szégyenérzet miatt nem fordulnak orvoshoz. Pedig terápiával, szorongásoldó gyógyszerekkel gyógyítható.

Szerző J.D.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

origo.hu

Újabb európai ország készül a világháborúra

metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

mandiner.hu

Elborzadt Bayer Zsolt: Micsoda világ, micsoda társadalom az, amelyik így néz ki, s ahol ilyen zombik tengetik nyomorult életüket?

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

hirtv.hu

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

origo.hu

Salma Hayek az esküvőjén is a melleit mutogatta - fotók

mindmegette.hu

Íme a tavasz legfinomabb étele: egyszerű és olcsó alapanyagokból készül a zöldséges lasagne

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

Miért lépünk félre? Kiderült az igazság, nem a rossz kapcsolat a felelős érte

SZEX & MÁS

"Én voltam a nászajándék – esküvőjén édeshármasoztam a legjobb barátommal"

SZEX & MÁS

Sokkal nagyobb az esélye, hogy más gyerekét neveled tudtodon kívül, mint hinnéd!

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól