Létrehozva: 2019.12.17.

Így karácsonyoztak ők: Legendák ünnepe

A Ripost a Life TV Old(s)cool című műsorának forgatásán járt, ahol Esztergályos Cecília, Karda Bea és Bay Éva arról mesélt, hogy mit jelentett számára a karácsony.

Ők hárman, bár teljesen különböző személyiségek, mégis megtalálták a közös útjukat. Van ugyanis valami, ami mindhármukban megvan: az empátia.

OldSCool Forgatás Esztergályos Cecília Bay Éva Karda Bea
Fotó: Markovics Gábor

A színésznő, az énekesnő és a volt tévés műsorvezető élettapasztalatukkal és persze összefogással próbálnak segíteni azoknak, akik a Life TV-n futó ­Old(s)cool műsorához fordulnak életvezetési tanácsért.

OldSCool Forgatás Esztergályos Cecília Bay Éva Karda Bea
Fotó: Markovics Gábor

Bay Éva: Mesés illata volt a karácsonyfának

A legendás bemondónő szívesen gondol vissza a gyermekéveire, amikor színész szülei és nagymamája fenyőillatot varázsoltak a család otthonába december 24-ére.

„Emlékszem, minden évben az én szobámban kapott helyet a lucfenyő, aminek mesés illata volt. Édesanyám este bement, én pedig izgatottan vártam a csengőszót, még úgy is, hogy nem kaptam vallásos nevelést, vagyis sosem gondoltam, hogy az ajándékokat a Jézuska hozza”

– mesélte nevetve a forgatás szünetében Bay Éva, aki édesanyaként mindig igyekezett megteremteni ugyanazt a karácsonyi hangulatot, amit annak idején a szülei.

„Onnantól kezdve, hogy megszülettek a gyermekeim, újra fontosak lettek az ünnepek és most, hogy már unokáim vannak, a karácsony a harmadik virágkorát éli bennem. A szenteste kettecskén zajlik majd a férjemmel, mert a gyerekek a lányos anyákhoz mennek 24-én, és hozzánk csak az ünnep másnapján jönnek majd”

– mondta Éva, aki élvezte a közös munkát Beával és Cilivel.

„A lányokat legalább negyven éve ismerem, hiszen számos alkalommal konferáltam fel őket a pályájuk során. Hihetetlenül élveztem a forgatásokat, különösen, amikor láttam, hogy a mi tanácsaink hogyan szerettették meg a karácsonyt egy anyukával, aki korábban nem rajongott az ünnepért, vagy éppen hogyan változott meg az élete annak a fiatalembernek, aki korábban nem tudta, hogyan ismerkedjen hölgyekkel”

– idézte fel a forgatások történeteit az ismert tévés.

OldSCool Forgatás Esztergályos Cecília Bay Éva Karda Bea
Fotó: Markovics Gábor

Esztergályos Cecília: Évekbe telt, mire újra szeretni tudtam a karácsonyt

A népszerű színésznő emlékeiben ma is élénken él az a karácsony, amikor saját bevallása szerint becsapva érezte magát, ugyanis a Jézuska mégsem neki szánta az előzőleg felfedezett ajándékot.

„Hétéves lehettem, és ahogy mindig, abban az évben is előre kikutattam az ajándékokat. Láttam egy gyönyörű játékkonyhát, amit édesanyám a saját kezével készített, hiszen akkoriban ilyesmit nem lehetett kapni. Borzasztóan boldog voltam, és szenteste természetesen rohantam az ajándékomhoz a fa alá, de a szüleim közölték, hogy azt az öcsém kapta. Az én ajándékom a 77 magyar népmese című könyv volt. Nagyon elkeseredtem, hiszen akkor még nem értettem meg, hogy a könyvvel én sokkal nagyobb értéket kaptam”

– emlékezett vissza Esztergályos Cecília, aki akkor is összetört, amikor kiderült számára, hogy nem a Jézuska hozza az ajándékokat.

„Tízéves koromban derült ki számomra, hogy az ajándékokat valójában a szüleinktől kapjuk, és rettenetes csalódás volt ez számomra. Ott és akkor valami megváltozott bennem, és évek kellettek ahhoz, hogy újra szeretni tudjam az ünnepeket” – mesélte a színésznő, aki megszerette az Old(s)coolban mellette szereplő társait.

„Nem mondom, hogy könnyen ment az összecsiszolódás, hiszen mindhárman elég határozott egyéniségek vagyunk, de végül éppen ez adta meg a műsor sava-borsát. A forgatások végére azonban szuper csapattá alakultunk és bevallom, a szünetben már hiányoztak is nekem” – mosolyodott el a színésznő.

OldSCool Forgatás Esztergályos Cecília Bay Éva Karda Bea
Fotó: Markovics Gábor

Karda Bea: Kisakkoztam, hogy ki a Jézuska

Az énekesnő máig megőrizte gyermeki énjét, ami azért él benne ilyen erősen, mert a szülei csodálatos gyermekkort biztosítottak számára.

„Imádtam gyereknek lenni, mivel a szüleim hihetetlenül boldoggá tették számomra azokat az éveket. Meseszép karácsonyokra emlékszem. Most is érzem azt az izgalmat, amit a csukott ajtó előtti várakozás jelentett számomra. A nagymamám fogta a kezem és vártuk a csengettyű-szót. Imádom ezt az időszakot, mert olyan jó ilyenkor egy kicsit újra gyereknek lenni, legalább lélekben. Egyébként magamtól jöttem rá, hogy nem az angyalka és nem is a Jézuska hozza az ajándékokat, de erről csak később szóltam a szüleimnek. Egyszerűen nem fért a fejembe, hogyan jönnek be a zárt ablakon, így kisakkoztam, hogy tulajdonképpen az én angyalkáim a szüleim voltak. Amikor megszületett a lányom, én lettem az ő angyalkája, és persze ma is az vagyok…” – mondta meghatottan Karda Bea, aki tíz éve újra boldogan várja az ünnepeket, hiszen azóta van mellette Laci, a férje, aki visszaadta a szerelembe vetett hitét. Az énekesnő az Old(s)cool december 19-i adásában azt is elárulta, miért természetes számára, hogy másokon segítsen.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

origo.hu

Újabb drámai részleteket árult el kapcsolatukról Marics Peti új barátnője

metropol.hu

A TV2 sztárjai elárulták hogyan alakult az életük

vg.hu

Csökkennek a kamatok, vissza is tértek a fix kamatú lakáshitelek

ripost.hu

Ezt nem látták jönni: ledöbbentek Majka legújabb dalán a rajongói

hirtv.hu

Sorra állnak be Magyar Péter mögé a jobbik jelenlegi és ex politikusai

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

ripost.hu

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

90 milliós luxusautót vett Gáspár Laci

SZTÁR

Zimány Linda visszaszólt a kommentelőknek

SZTÁR

Diana hercegné: Nem Kamilla tette tönkre a házasságunkat!

SZTÁR

Elképesztő fotók! Undorító, félelmetes állatokkal fotózták a TV2 sztárjait - galéria

SZTÁR

Anne Hathaway: Üzemanyagként tekintettem az alkoholra

SZTÁR

Szente Vajk: Magyarul vallok szerelmet

SZTÁR

Így van most a magyar együttes kórházba került sztárja

SZTÁR

Összeszorul a szív, így néz ki húsvét után Berki Krisztián sírja - fotó