Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2020.08.12.

A brit királyi családnak is főzött a MasterChef VIP 2 vendégséfje

Zsolt olyan hírességekre főz, akikkel földi halandó csak a híradásokban találkozhat. Főztjét már az egész világon ismerik.

Hatalmas megtiszteltetés érte a MasterChef VIP 2 még versenyben lévő sztárszakácsait, hiszen a szerdai adásban olyasvalakitől kaptak feladatot, aki ételt tehetett a brit királyi család tagjainak asztalára. Hampuk Zsoltra egy luxus síparadicsomban figyelt fel az a cég, amelyik világszerte utaztatja a szakma nagyágyúit, hogy például Vilmos és Harry hercegek és családjaik biztosan ne egyenek semmit, ami számukra rangon aluli.

A séf most arra kérte a TV2 képernyőjén küzdő hírességeket, hogy két ételt reprodukáljanak Vilmos herceg és Kate Middleton lakodalmának menüsorából. Ha valaki, akkor Zsolt tudja, hogyan kell a királyi család szájíze szerint főzni, hiszen sokszor készítette számukra a mindennapi betevőt.

Úgy működnek, mint egy gigavállalat

A brit királyi család korántsem a közismert néhány tagból áll, hiszen számos főúri méltóság áll valamilyen fokon rokonságban az uralkodóházzal. Tulajdonképpen úgy működnek, mint egy gigavállalat, aminek a vezérigazgatója II. Erzsébet, aki tizennyolc ország uralkodója. A közvetlen családtagok pedig amolyan aligazgatók, középvezetők, akik az ágazatokért, vagyis az országokért felelnek. Mivel a királyi család tagjainál sosem lehet készpénz az ő ellátásukért egy külön cég felel. Nos, én is egy fogaskereke vagyok ennek a cégnek. Egy síparadicsomban kért fel az egyik képviselő. Az első munkám Európa egyetlen hatcsillagos szállodájában volt, ahová Vilmos, Kate és Harry voltak hivatalosak egy esküvőre. Ugyanazt a menüt kellett lefőznünk a csapattal, ami az esküvői menü volt, csak éppen külön alapanyagokból, a konyha egy elzárt területén. Ilyenkor az ételeket vegyészek ellenőrzik, és persze minden szakácsot átvilágítanak, hiszen a királyi család minden tagja különösen védett személynek minősül” - mesélte a Ripost-nak Hampuk Zsolt, aki azt is elárulta, hogy a koronahercegek és szűk környezetük sosem támasztott elé lehetetlen feladatokat, pedig a séfcsapat minden kérésre fel van készülve…

Ragaszkodott hozzá a báró

Zsolt híre hamar körbejárt a brit királyi családban, így akkor is őt hívták, amikor egy báró esküvőjét szervezték éppen. A lakodalmat Magyarországon tartották, de sztárséf nem tudott megegyezni a körülményekről, így végül közölte a főúri méltósággal, hogy nem tudja elvállalni a menüsor elkészítését. A báró ekkor közbelépett és közölte a helyszín vezetőségével, hogy ha nem teljesülnek Zsolt elvárásai, fogja a násznépet és a sokmilliós esküvői keretet és elviszi egy másik helyszínre, mivel ő bizony ragaszkodik a választott séfjéhez. Természetesen végül erre nem került sor.

Fotó: AFP

Próbára teszik a hírességek

Hampuk Zsolt főztjét nem „csak” a főúri méltóságok ismerik, hiszen a hollywoodi világsztárok is kaptak már ízelítőt gasztotudásából. Köztük már akadtak olyanok, akik furcsa kéréseikkel feladták a leckét a sztárséfnek, de arra is volt példa, hogy összebarátkozott egy-egy hírességgel. „Főztem már Brad Pittnek és Angelina Jolie-nak, de Robert De Nironak is, hogy csak néhány nevet említsek a legnagyobbak közül. A világsztárok finoman szólva elég hektikus személyiségek és jellemzően egyáltalán nem járnak a földön. Konkrét neveket nem mondhatok, de bőven akadnak olyan hírességek, akik direkt szeretik próbára tenni a séfeket. Legutóbb egyikük az éjszaka közepén közölte, hogy húst szeretne enni, amihez kizárólag piros és édes szószt szeretne fogyasztani, ami nem készülhet gyümölcsből. Nos, ezzel feladta a leckét, de végül készítettem egy tejszínes alapú mártást, amit végül kárminnal, vagyis a bíbortetűből nyert ételfestékkel színeztem meg”- mesélte a sztárséf.

Hajnalig sörözött és szivarozott egy világsztárral

Zsolt nemrég egy egész éjszakát átbeszélgetett a világ egyik legkeresettebb színészével. „Igazán különleges este volt, amikor az egyik legismertebb világsztár beküldetett értem a konyhába és meginvitált az asztalához, hogy beszélgessen velem. Gyakorlatilag hajnalig iszogattunk és szivaroztunk. Minden érdekelte, ami az úgynevezett normális világban zajlik. Már az a tény is izgalommal töltötte el, hogy én például el tudok menni egy boltba, vagy be tudok ülni egy moziba, hiszen neki erre nincs lehetősége” - nyilatkozta a sztárséf.

Fotó: Shutterstock

A pazarlás tudja kihozni a sodrából

A leggazdagabbak között is van egy szűk réteg, azok a sejkek, akik számára nincs határ, ha fényűzésről van szó. „Egy alkalommal elhívtak egy luxusszállodába, ahol egy sejk lefoglalt három teljes emeletet magának és a kíséretének. Az volt a feladat, hogy a csapatommal gondoskodjak az ő ellátásukról. Kaptunk egy hatvannégyezer eurós keretet és meghatározták, hogy milyen alapanyagnak, honnan kell érkeznie. Elkészítettük a menüt, amit minden szobába bekészítettünk, majd megérkezett a sejk és a kísérete és mindössze nyolc órát tartózkodtak a szállodában. Amikor felmentünk, hogy leszedjük az asztalokat, megdöbbenve tapasztaltuk, hogy mindent érintetlenül hagytak. Még egy szőlőszem sem hiányzott egyetlen gyümölcskosárból sem. Ha ilyen pazarlást látok, azért kiszalad a számon egy veretesebb fohász...” - mesélte a sztárséf, aki szerda este tűnik fel a TV2 képernyőjén.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Presser Gábor és Koncz Zsuzsa árulásai – megszólal Nagy Feró

origo.hu

Next Top Model Hungary: eljött a meztelen fotózás ideje

borsonline.hu

„Lebeg, és nem repülőgép” – ezek voltak a rejtélyes körülmények közt eltűnt pilóta utolsó szavai

magyarnemzet.hu

Indul az akció, így juthatunk garantáltan magyar szamócához kilónként ezer forint alatt

life.hu

Mókusszerűvé vált Jennifer Aniston arca: plasztikai sebész magyarázza el az okokat

hirtv.hu

Áthúzott nadrágszíjas plakátok várják Magyar Pétert Debrecenben

origo.hu

Egy szál kombinéban fogdossa magát Fésűs Nelly lánya

ripost.hu

Ez kínos, valami nagyon nem stimmel Berki Mazsi szerelmes fotóján

ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

90 milliós luxusautót vett Gáspár Laci

HŰHA

Három luxusautó árát hordja Kasza Tibi a karján?

HŰHA

Ez nem semmi! Herceg Letícia elárulta, milyen lesz az új luxusotthonuk

HŰHA

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

SZTÁR

Zimány Linda visszaszólt a kommentelőknek

SZTÁR

Diana hercegné: Nem Kamilla tette tönkre a házasságunkat!

SZTÁR

Elképesztő fotók! Undorító, félelmetes állatokkal fotózták a TV2 sztárjait - galéria

SZTÁR

Anne Hathaway: Üzemanyagként tekintettem az alkoholra