Létrehozva: 2020.09.14.

Extrém választás: Templomba költözött a magyar zenész

Varnus Xaver megtalálta álmai otthonát az óceán partján, így elhagyta Torontót. Ráadásul nem akármilyen épületre esett a választása...

Varnus Xaver évek óta élt Kanada egyik legnagyobb városában, Torontóban, ahová azután költözött, hogy az ott élő fiának, Nicknek megszületett első gyermeke. A világhírű orgonavirtuóz a jelek szerint megunta a nagyvárosi nyüzsgő életet, hiszen megvásárolt egy az Atlanti-óceán partján álló elhagyatott templomot, ahová a hétvégén be is költözött.

Fotó: Varnus Xaver / Facebook

Xaver akkor kezdett el ingatlant keresni, amikor márciusban Torontóban is tetőzött a koronavírus-világjárvány, ami hosszú hónapokra a négy fal közé szorította őt is. Xaver azonnal beleszeretett az 1985-ben épült templomba, így alig 20 millió forintnak megfelelő kanadai dollárért meg is vásárolta azt. Az orgonaművész közösségi oldalán osztotta meg a jó hírt.

„E képen egy 16 tonnás kamiont vezetek. (Fiatalságomban, amikor egyszer egy hónapig szabad voltam, önmagam mulattatására megszereztem a jogosítványt ilyen hatalmas járművekre is.) A világjárvány miatt nem találtunk költöztetőcéget. Merthogy ismét költöztem. Megvásároltam és így megóvtam a pusztulástól egy roppant különleges, 19. században épült, ám elnéptelenedett kanadai templomot az Atlanti-óceán partján” – írta a költözésről és a templomról készült képek alá Xaver, aki nem pusztán élni szeretne a festői környezetben álló épületben, de szeretné, ha a jövőben a környék kulturális életét is fellendíthetné.

„Októberben építenek bele egy hatalmas és csodálatos sípos Casavant orgonát, amelynek mérete a Művészetek Palotája orgonájának közel harmada lesz. A jövőben itt fogok élni, és Isten segítségével ide hívom majd koncertezni a világ kiváló muzsikusait. Isten szavának háza mostantól Isten zenéjének házaként élhet tovább” – írta terveiről a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével kitüntetett zenész, aki egyúttal megköszönte követőinek, hogy a legnagyobb zenemegosztó portálon immáron elérte a 20 milliós nézettséget.

Ezer szálon kötődik Kanadához Varnus Xaver igazi világpolgár, aki a világ számos pontján otthon érezheti magát. Az orgonista éveken át élt Párizsban, ahol a Notre-Dame orgonistájától tanult, majd Kanadába utazott, ahol 1984-ben kapta meg az állampolgárságot. A 90-es években végül hazaköltözött Magyarországra, ahonnan néhány éve tette át a székhelyét először a Németországi Lipcsébe, majd onnan utazott ismét Kanadába, ahol a jelek szerint végleg letelepedett.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes videó leplezi le Brüsszel hazugságát az oroszokról

origo.hu

Váratlan hír érkezett Oroszországból, ez mindent megváltoztat

borsonline.hu

Rejtélyes üzenet, Messit elcsábítja Kim Kardashian?

hirtv.hu

Varga Mihály: a nyugdíjasok továbbra is számíthatnak Magyarország kormányára + videó

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

hirtv.hu

Gyurcsány: a Magyar Péter-jelenség többet árt az ellenzéknek, mint a Fidesznek + videó

origo.hu

Demcsák Zsuzsa elfenekelte Marics Petit - videó

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

90 milliós luxusautót vett Gáspár Laci

HŰHA

Három luxusautó árát hordja Kasza Tibi a karján?

HŰHA

Ez nem semmi! Herceg Letícia elárulta, milyen lesz az új luxusotthonuk

HŰHA

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

SZTÁR

Diana hercegné: Nem Kamilla tette tönkre a házasságunkat!

SZTÁR

Elképesztő fotók! Undorító, félelmetes állatokkal fotózták a TV2 sztárjait - galéria

SZTÁR

Anne Hathaway: Üzemanyagként tekintettem az alkoholra

SZTÁR

Szente Vajk: Magyarul vallok szerelmet