Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2023.02.03.

Lotfi Begi pályafutásának fontos lépcsőfokához ért, nemzetközi vizekre evez

A slágergyáros, sztár dj-producer, Lotfi Begi 20 éves zenei pályafutásának fontos lépcsőfokához ért, ugyanis először együttműködve a nemzetközi kiadóval, a Warner Music Group gondozásában jelentkezik egy új, világraszóló felvétellel.

A slágergyáros, sztár dj-producer, Lotfi Begi 20 éves zenei pályafutásának fontos lépcsőfokához ért, ugyanis először együttműködve a nemzetközi kiadóval, a Warner Music Group gondozásában jelentkezik egy új, világraszóló felvétellel. A New York-i énekesnővel, Cecilia Gault-tal közösen készült „Heartbreak”-ben az egyik legismertebb és legszebb magyar népdalunk, a moldvai-csángó hagyományokat követő “Tavaszi szél” dallama is felcsendül. 

 

Fotó: Ripost

Bartók Béla és Kodály Zoltán egy igazán univerzális kincstárat hagyott hátra, amikor a magyar népdalok kigyűjtésére és kottázására vállalkozott. Azóta is számos hazai és külföldi alkotót ihlettek meg népdalaink, a „Tavaszi szél”, pedig mind közül az egyik legikonikusabb hagyatékunk, amit hazai fellépése során még a Queen frontembere, Freddie Mercury és a Guns N’ Roses énekese, Axl Rose is elénekelt. Ezúttal pedig Lotfi Begi dolgozta föl egy nemzetközi kooperációban készült projekt keretében. 

„Mindig fontos kérdés, hogy miként lehet Magyarországról a nemzetközi színtérre kerülni. Én úgy gondolom, kizárólag az a zene érvényesülhet, ami ránk, magyarokra leginkább jellemző, mi pedig szeretjük a melankolikusabb hangzást. Így a „Heartbreak”  születésekor egy kifejezetten a magyar zenére jellemző, egyetemes motívumot kerestem, gyönyörű népdalunkra, a „Tavaszi szél”-re pedig tökéletesen illik ez a leírás. A felvételbe pedig, úgy tűnik, beleszeretett a világ egyik legnagyobb kiadója, a Warner Music Group is!”–

 meséli Lotfi Begi,akihez mindig is közel állt a műfaj, Oláh Gergővel, Tóth Gabival, Zsayaval (Holdviola) és még a Margaret Island-del is készített már átdolgozást, és fiatalként csodálta a Republic és az Anima Sound System népdal-feldolgozásait

„A „Heartbreak” énekdallamának megalkotása során egy olyan topliner szerzővel is volt lehetőségem együttműködni, aki az európai zeneipar egyik bölcsőjéből, Svédországból származik, és dolgozott már együtt Martin Garrix-szel és Ferry Corsten-nel. Az elkészült dalt pedig a földgömb másik oldalán élő amerikai énekesnő, Cecilia Gault énekelte fel, aki szintén többmilliós streamű dalaival hatalmas népszerűségre tett szert, ráadásul ír és japán felmenőkkel rendelkezik és ez a sokszínűség megmutatkozik a zeneiségében is, szóval tényleg határokon átívelőnek mondható ez a kollaboráció.” 

 A lemezlovas korábban már megmérettette magát külföldön, hiszen az Euróvíziós Dalfesztiválon képviselte hazánkat akkori együttesével, a Compact Disco-val, de készített már George Ezra-nak és Rebeka Ferguson-nak is remixet, ám ez az első saját, a nemzetközi közönség számára is megismerhető szerzeménye.

 A „Heartbreak” a magyar hallgatóság számára is bőven hordoz meglepetést és újdonságot, hiszen vadonatúj köntösben hangzik el a régi, népi dallam, amelyhez egy moziszerű, a felvételhez hasonlóan világszínvonalú videóklip is készült LeHo Legacy rendezésében. A kisfilm párhuzamosan forgott New York és Budapest helyszínein.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy nap is kevés, hogy megismerjük az ország egyik legszebb várát

origo.hu

Milliókat képes megölni az orosz Sátán II, a Földön nincs olyan pont, ahová ne érne el

borsonline.hu

Megtörtént a bejelentés: így alakulnak hétfőtől az üzemanyagárak

vg.hu

Alighogy elkészült az M6-os autópálya, most újabb, gyorsforgalmihoz kapcsolódó fejlesztést adnak át

ripost.hu

"A világ legkísértetiesebb otthonában élek – tele van elátkozott babákkal, sírkövekkel és koporsókkal"

origo.hu

Kulcsár Edina és G.w.M: még meg sem született a második baba, máris jöhet a harmadik

travelo.hu

Ilyenkor a legjobb a virágos udvarokkal teli Córdobában lenni

magyarnemzet.hu

Stratégiai fontosságú lehetett a DK-nak, hogy egy belső bizalmi emberük legyen a főváros rendészeti parancsnoka

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

Ezt nem látták jönni: ledöbbentek Majka legújabb dalán a rajongói

ripost.hu

Tündéri fotót mutatott Dér Heni: így fogja a kisfiú kezét fellépés közben

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

90 milliós luxusautót vett Gáspár Laci

HŰHA

Három luxusautó árát hordja Kasza Tibi a karján?

HŰHA

Ez nem semmi! Herceg Letícia elárulta, milyen lesz az új luxusotthonuk

HŰHA

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

SZTÁR

Zimány Linda visszaszólt a kommentelőknek

SZTÁR

Diana hercegné: Nem Kamilla tette tönkre a házasságunkat!

SZTÁR

Elképesztő fotók! Undorító, félelmetes állatokkal fotózták a TV2 sztárjait - galéria

SZTÁR

Anne Hathaway: Üzemanyagként tekintettem az alkoholra