Létrehozva: 2023.11.16.
Módosítva: 2023.11.16.

Schobert Norbi pontosította a Holdra szállásról alkotott véleményét: lehet, hogy megtörtént, de akár kiderülhet az ellenkezője is

Norbi öreg róka, pontosan tudja, hogy milyen mondatokat kell elhelyeznie egy szövegben ahhoz, hogy abból hírcunami generálódjon. Napokkal ezelőtt, Hajdú Péter műsorában is ledobta a bombát: közölte, hogy nem feltétlenül hisz abban, hogy járt ember a Holdon. Az állításait egy volt asztronauta félreérthető kinyilatkoztatására, illetve a saját tapasztalataira alapozza.

Schobert Norbi volt a legutóbb Hajdú Péter vendége a Beköltözve című műsorban, ahol a fitneszguru már az első percben erősen bekezdett: közölte, hogy a kalóriaszámlásás pont akkora hülyeség, mint a holdra szállás. Mikor a műsorvezető rákérdezett, hogy pontosan mire gondol, a néző egy alternatív valóságban találta magát: 

„Gondolj bele! Kilőttek egy rakétát. Megcélozták vele a Holdat, ment föl az űrbe ezerrel. Honnan tudták a csillagászok, hogy a Holdnak mekkora a gravitációs ereje? Nem tudták." - mondta Norbi a szemmel láthatóan teljesen ledöbbent Hajdúnak, aki akkor még nem sejthette, hogy ennek a beszélgetésnek ezzel még koránt sincs vége. Norbi folytatta: 

Schobert Norbi Hajdú Péter
Norbi és Hajdú együtt nézték meg az 1969-es holdra szállásról készült videót Fotó: Beköltözve Hajdú Péterhez

„Persze, ott voltak. És amikor leszálltak, és vették Neil Armstrongot, akkor egy külső kamera már ott volt. Tehát valaki már előtte a Holdra lépett, aki fölvette, mikor kiszállt az űrhajóból. Meg lobogott a zászló a Holdon, mikor nincs a Holdnak légköre. Mi lobogtatta? Az űrszél? Vagy a ventilátor? És azóta miért nem volt senki a Holdon? Én nem hiszek a Holdra szállásban. De nem vagyok százas" - tette hozzá Norbi. 

Teória 

Hajdú Péter igyekezett azzal magyarázni a történelmi esemény hitelességét, hogy ő nem mérnök vagy csillagász, így hirtelen nyilván nem tudja megcáfolni Schobert szavait, de nézzék meg újra videón, hátha annak hisz a vendége. Azonban - tette hozzá Péter - abban biztos, hogy a holdra szállás megtörtént, és 1969. július 20-án Neil Armstrong az égitestre lépett. 

De Norbi honnan veszi, hogy meg sem történt a dolog? Az egyik ok Buzz Aldrin űrhajós lehet, aki ott volt Armstronggal az Apollo 11 fedélzetén, és második emberként léphetett a Hold felszínére. Ám olyan felvételek keringenek róla az interneten, mintha tagadná a holdra szállás tényét. Számtalan összeesküvéshívő osztja ezeket a felvételeket, köztük a leghíresebbet, amiben Aldrin egy kislánnyal beszélget. 

Ezen a felvételen azt kérdezi a nyolc éves kislány, hogy miért nem járt senki ilyen hosszú ideje a Holdon? Mire az űrhajós azt válaszolta: ő tudja a választ, mert nem mentünk oda. Ezt a mondatot többféleképpen is lehet értelmezni, a konteóhívők persze azonnal azt akarják hallani, hogy ember sosem járt a Holdon, holott azt is jelentheti, hogy azóta nem járt ott ember, mióta ők ott voltak. 

Norbi hitetlenkedésének másik oka hogy az élete (életünk) során számos történelmi eseményt cáfoltak már meg, miért ne lenne életszerű a holdra szállásban is kételkedni? 

Norbi csak kérdez, nem állít... (Fotó: Bánkúti Sándor)

Finnugoroktól a sugárterhelésig 

Hajdú Péter műsorában nemcsak a kétkedésem hangzott el, hanem az is, hogy olyan dolgokat állítottam ott, amire biztosan reagál majd a sajtó és a kommentelők tömegei is. Azt mondtam, lesz ebből a műsorból egy pár címlap...

 - mondta a Ripost megkeresésére Schobert Norbi. „Szóval, bár volt két sztrókom, azért nem vagyok teljesen hülye, tudom mit beszélek. A másik: a korosztályom biztosan emlékszik még arra, hogy a történelem órákon azt tanultuk, hogy a finnugoroktól származunk. Aztán eltelt egy pár évtized és mi derül ki? Hogy a szkítáktól, hunoktól származunk. Mindez azt bizonyítja számomra, hogy nem biztos, hogy minden igaz, amit a történelemkönyvekben olvashatunk. 

Schobert Norbi
Norbi szerint nem kell mindent elhinni, amit a történelemkönyvek írnak. (Fotó: Beköltözve Hajdú Péterhez)

Norbi folytatta: 

Lehet, hogy volt Holdra szállás, de az sincs kizárva, hogy öt év múlva kiáll majd valami fejes a Fehér Ház elé és azt mondja: bocsi, átvertünk mindenkit, de hidegháború volt, kellettek a rakéták és a fegyverek, kellett a pénz és a jó propaganda. Ez így működik nem?

Egyébként... Nemrég voltam Pakson, ahol egy mérnök azt mondta nekem, hogy a Föld légkörében, már 10 ezer méter magasan is olyan nagy a kozmikus sugárzás, hogy terhes nőknek nem is ajánlják a hosszú utakat - mondta a fitneszguru, akit eddig semmilyen kézzelfogható bizonyíték nem győzött meg arról, hogy valóban járt ember a Holdon. Bár, azt is hozzá tette, hogy a Holdra szállásnak köszönheti azt az űrhajós diétát, amivel ő maga is lefogyott, és ami miatt megköveti a NASA-t. Vagyis egyetlen műsorban kételkedett, majd meggyőződött a holdra szállásról. 

De, mint mondja: ő csak kétkedik és nem állít. Lehet, hogy az idő tényleg neki dolgozik? 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Körtemelleit és feszes fenekét mutogatja a folyamatosan meztelenkedő álomnő - képek

origo.hu

Sokkoló iskolai késelés Bőnyben: egy hatodikos lány szúrta meg osztálytársát

borsonline.hu

Gyászol Vajna Timi, feketébe borultak a közösségi oldalai

hirtv.hu

Hatodikos lány szúrta meg az osztálytársát egy bőnyi iskolában + videó

origo.hu

Kiderült, mennyit kell fizetnie apjának a folyamatosan pucérkodó Britney Spearsnek

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

90 milliós luxusautót vett Gáspár Laci

SZTÁR

Diana hercegné: Nem Kamilla tette tönkre a házasságunkat!

SZTÁR

Elképesztő fotók! Undorító, félelmetes állatokkal fotózták a TV2 sztárjait - galéria

SZTÁR

Anne Hathaway: Üzemanyagként tekintettem az alkoholra

SZTÁR

Szente Vajk: Magyarul vallok szerelmet

SZTÁR

Így van most a magyar együttes kórházba került sztárja

SZTÁR

Összeszorul a szív, így néz ki húsvét után Berki Krisztián sírja - fotó

SZTÁR

Zokogva omlott össze a Next Top Model Hungary versenyzője