Létrehozva: 2020.10.13.

A koronavírus miatt váltott: Testmanipulátor lett Rippel Feri

Rippel Ferencről világszerte sok artista és sportoló tudta, hogy „aranykeze” van, de most a Ripost munkatársa is megtapasztalhatta, milyen, ha átesik az ember az úgynevezett testmanipuláláson.

Amikor néhány nappal ezelőtt felhívtuk Rippel Ferencet, alaposan meglepődtünk, hiszen csak annyit mondott, hogy hívjuk kicsit később, mivel éppen egy vendégét várja „testmanipulálásra”. Amikor később újra kerestük, kiderült, mire is gondolt pontosan, hiszen utoljára valamilyen űrlényes scifiben hallottunk hasonlót… Feri csak annyit válaszolt, hogy találkozzunk a budai szalonban, ahol kialakította saját kis kuckóját. Vállalkozó szellemű kollégánk élt a lehetőséggel. Maradjunk annyiban, hogy az itt fáj-ott fáj életérzés már a múlté. De mit is művel pontosan az Érdemes Művész-díjjal is kitüntetett artista?

Budapest Rippel Ferenc testmanipulálás

„A világjárvány nekünk artistáknak is betette a kaput, hiszen nincsenek fellépések, így irányt kellett váltanom. Persze korántsem új keletű dolog ez, csupán amíg tele volt a naptárunk fellépésekkel, nem ez volt a hangsúlyos” – kezdte a Ripost-nak Feri, aki évtizedek óta alkalmazza a tanult technikákat saját magán és persze artistatársain is.

Budapest Rippel Ferenc testmanipulálás

„Az elmúlt harmincegy évben artistaként több mint tízezer előadást kellett végrehajtanom, vagyis éppen ennyiszer kellett bemelegítenem és egy olyan produkciót bemutatnom, ami életveszélyes és maximális erőkifejtést igényel. Volt egy időszak az életemben, amikor tíz éven keresztül, napi két előadást csináltunk meg a párizsi Moulin Rougeban és az egyik sérülést cipeltük át a másik napra. Rá kellett jöjjek egy technikára, hogy miként tudom meghekkelni a testemet. A szerződésben ugyanis benne volt, hogy az első hibánál figyelmeztetnek, a másodiknál fizetéslevonást, a harmadiknál pedig elküldenek. Ha valami fájt, akkor nagyon nehéz volt ezt a szerződést teljesíteni. Ekkor kezdtem el mindenféle testtel kapcsolatos tanulmányokat folytatni és magamon kísérletezni” – mesélte Feri, miközben munkatársunk összes csontját kiropogtatta.

Budapest Rippel Ferenc testmanipulálás

Az artista persze nem autodidakta módon tanulta az alkalmazott technikákat. Beutazta a világot, hogy mesterektől sajátítsa el a test ismeretét és számos tanfolyamot is elvégzett annak érdekében, hogy hivatalosan is csontkovács lehessen.

„Volt, hogy egészen Japánig utaztam, hogy elsajátíthassak egy különleges és ősi masszás technikát, de gyakorlatilag egész Ázsiát bejártam, és mindenhol gyűjtöttem a tudást. Így alakult ki az a program, amit először magamon kezdtem alkalmazni. Végül megszereztem a hivatalos csontkovács képesítést, ami most nagyon jól jön ebben a nehéz időszakban” – mesélte az elképesztő formában lévő 49 éves artista.

Budapest Rippel Ferenc testmanipulálás
Élsportolók adják kézről-kézre a kilincsét Rippel Feri mutatványának hamar híre ment a sportolók körében is, így egyre többen járnak hozzá egy kis „testmanipulálásra” „Gyakran jönnek hozzám csúcsra járatott sportolók, hiszen ők fokozottan igénybe veszik a testüket és bizony ez húzódásokkal, ficamokkal jár. De van olyan vendégem is, aki azért jön, mert amióta én hangolom fel a testét, húszszázalékos teljesítménynövekedést sikerült elérnie” – mondta Rippel Feri.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - ÉLŐ

origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

borsonline.hu

„34 évesen rákot diagnosztizáltak nálam, mert figyelmen kívül hagytam egy kínos tünetet”

mandiner.hu

Nagyon aggódnak Amerikában: „Orbán Viktor győz, győz és győz – most már a liberálisoknak is foglalkoznia kellene vele”

hirtv.hu

Vadásznak a hadkötelesekre Kárpátalján + videó

origo.hu

Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

90 milliós luxusautót vett Gáspár Laci

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁR

Elképesztő fotók! Undorító, félelmetes állatokkal fotózták a TV2 sztárjait - galéria

SZTÁR

Anne Hathaway: Üzemanyagként tekintettem az alkoholra

SZTÁR

Szente Vajk: Magyarul vallok szerelmet

SZTÁR

Így van most a magyar együttes kórházba került sztárja