Létrehozva: 2020.11.14.

Bay Évát egy fej nélküli kakas rémítette halálra

A legendás bemondónő hamar belerázódott a finoman szólva is puritán körülményekbe, hiszen gyermekkorában bőven volt része hasonlóban.

Bay Évát igazi decens hölgyként tartja számon, hiszen ha a nevét halljuk, az a kimért tévébemondó jut eszünkbe, aki évtizedeken át minden este beköltözött a magyar családok estéibe, hogy elmondja, mit is láthatunk aznap a televízióban. Éva most alaposan rácáfol a róla kialakított képre, hiszen vasárnap estétől naponta láthatjuk majd a TV2 képernyőjén, amint csapattársaival együtt megküzd egy hatalmas gazdaság mindennapi kihívásaival a Farm VIP játékosaként.

Fotó: Tv2

A legendás tévés ugyanakkor remekül érezte magát a forgatások alatt, hiszen a környezet visszarepítette őt az időben. „Bár a gyermekkoromat alapvetően a fővárosban töltöttem, gyakori vendégek voltunk a vidéki rokonoknál, ahol bizony akkoriban még nem volt szinte semmilyen „úri huncutság”. Ma is érzem az orromban a mosószóda illatát, ami az udvaron felállított üstből szállt fel, amikor a ház asszonya nagymosást tartott. És persze nem idegenkedtem a Farm VIP forgatása alatt a pottyantós WC-től sem, hiszen kislányként gyakran használtam ilyet” - mesélte lapunknak Éva, aki az 50-es években gyakran asszisztált édesapjának, amikor a budapesti lakásuk konyhájában csirkét vágott.

Fotó: Gazdag Éva / TV2

„A tizenegyedik kerületben laktunk és velünk élt a nagymamám is, aki minden szombaton elment a piacra és vett két élő csirkét, vagy éppen kakast. Ma is látom magam előtt, hogy a konyhai falikút alatt, egy faládával letakarva „várják”, hogy vasárnap az apám előszedje őket. Persze kislányként nekem nem igazán tetszett, hogy levágja őket, de hát hiába könyörögtem az életükért, mindig ebéd lett belőlük” - emlékezett vissza Éva, aki egy alkalommal halára is rémült, amikor éppen egyedül volt a konyhában, ahol „feltámadt” a lefejezett kakas.

„Az a szerencsétlen jószág egyszer csak kiugrott a falikútból és rohangálni kezdett a konyhában körbe körbe, miközben a feje már nem volt a helyén. Én persze sikoltozni kezdtem, hiszen fogalmam sem volt róla, hogy már csak az idegek dolgoztak benne” - mesélte nevetve a legendás tévés, aki arra a kérdésre, hogy a Farm VIP forgatása alatt kamatoztatta-e az édesapjától tanultakat, csak sejtelmesen felnevetett.

Fotó: Gazdag Éva / TV2

Otthon nem jött be a minigazdaság Bay Éva és családja jó néhány éve Szentendrén élnek egy családi házban, ahol hatalmas kert szolgálja a lakók kényelmét. A műsorvezető eleinte meg is próbálkozott a zöldségtermesztéssel, de hamar ráébredt, hogy az bizony nem az ő világa. „A helyzet az, hogy ma már csak egy kis fűszerkertem van, mert nem voltam sikeres a zöldségek termesztésében. Hiába kapáltam, gondoztam szorgalmasan a palántákat, a végeredmény satnya lett, így végül feladtam a komolyabb kertészkedést. Volt a telken ötvenhat gyümölcsfa is, de azok meg elkaptak valami betegséget és szép sorban elpusztultak. Néhány barackfánk maradt, aminek a termését vagy én főzöm be, vagy a férjem készít belőle pálinkát. Attól függően, hogy ki a gyorsabb” - mesélte nevetve Éva.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

14 másodperc után meglőtte az év legviccesebb öngólját a válogatott focista - videó

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

magyarnemzet.hu

Olimpikonunk játszóterezett a kislányával, majd egyből érezte, nagy a baj

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

mandiner.hu

Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

SZTÁR

Megható fotó, így öleli kislányát Hosszú Katinka

SZTÁR

A Next Top Model Hungary stylistja: a modellek hibája néha tervezett

SZTÁR

Rúzsa Magdi és Kylie Minouge ugyanolyan ruhában pózol

SZTÁR

Budavári Fülöp szinte mindent megenged a kutyusának

SZTÁR

Gyanús jelek: szövődmények alakultak ki Katalin hercegnénél?

SZTÁR

"Nyafi kukac" - kíméletlen őszinteséggel jellemezte magát Rácz-Gyuricza Dóra

SZTÁR

A TV2 csodás sztárpárjának elváltak útjai