HŰHA

Hoppá! Életet mentett a Balatonnál Berki Krisztián

Berki Krisztián minden volt, csak akasztott ember nem, így természetesen vízimentőként is megállja a helyét. Jól jött a tapasztalata...
  • Szerző: Buster

Két fiatal srác kétszemélyes kajakkal beborult a vízbe Badacsonyban. Berki Krisztián kajakkal, Szabó Barna vízimentő pedig a partról sietett hozzájuk egy katamaránnal. Közösen mentették ki a fiatalokat. Senkinek nem esett baja.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Berki Krisztián

Berki Krisztián gondolkodás nélkül cselekedett Fotó: Facebook

„Sokan félvállról veszik a vizet és a vízen létezést. Én fontosnak tartom, hogy segíteni tudjak a bajba jutottatakon, méghozzá szakszerűen. Megfigyeltem, hogy aki azt gondolja, hogy magabiztos a vízen, vészhelyzetben ő is pánikba esik. Ilyenkor nagyon fontos a szakavatott segítség. Most a kajakommal húztam ki egy nyolcvan kilós srácot, de van, hogy saját erőből, saját testsúllyal kell ezt megtenni, és közben meg kell nyugtatni a bajba jutottat, hogy nem lesz semmi gond. Higgadtnak kell maradni, hiszen akkor érzi majd magát igazán biztonságban a mentett. A Balaton gyönyörű. A föld, a víz és a levegő hármasa. Ugyanakkor nagyon veszélyes is. Óvatosnak kell lenni, ha pedig bajban vagyunk, nem szabad szégyellni, hogy segítséget kérjünk a szakemberektől” – mondta az izomceleb a délutáni mentés kapcsán a likebalaton.hu-nak.

Krisztián kislánya is megszerette a kajakozást, amit éppen édesapjától tanul a magyar tengeren.

Remek közös sportot választottak...

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?