LELKIZŐ

Már öt éve ment el a legenda: Így emlékeznek meg Bud Spencerről

Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli generációkat kötött össze. Gyerekek és unokáik együtt nevettek Banános Joe-n vagy akár a Bűnvadászokon! A filmsztár halálának ötödik évfordulóján, június 27-én egyedülálló múzeum nyílik a német fővárosban.
  • Szerző: szbd

500 négyzetméteren eddig sosem látott fotók, filmplakátok, eredeti jelmezek és kellékek várják a látogatókat a június 27-én, Berlin szívében nyíló Bud Spencer múzeumban!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Több, mint 300 kiállítási darabot láthatnak majd a látogatók: Carlo Pedersoli személyes dokumentumait, a személyi igazolványát és a bizonyítványait. De a könyveit is kiállítják, amiket ő írt, a dalokat, amiket ő komponált és eredeti forgatókönyveket is. Ezeken kívül egy izgalmas galéria segítségével időrendi sorrendben követhetik végig az életét.

A poénok mestere igen sokrétű volt: zeneszerző, pilóta, olimpikon, és még autópályát is épített Venezuelában

A poénok mestere igen sokrétű volt: zeneszerző, pilóta, olimpikon, és még autópályát is épített Venezuelában (Fotó: MTI)

Olyan monumentális tárgyakat is megcsodálhatnak élőben a legenda kedvelői, mint a 2,5 méter magas Bud Spencer szobor, a Különben dühbe jövünk ikonikus piros-sárga VW homokfutóját, vagy a restaurált Ford escortját, és kiállítják az És megint dühbe jövünk című klasszikusból a flipper-automatát, valamint a híres fagyi-kocsit is, amiből – ahogyan Bud is mondta: „ a pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt”.

„Apu egy olyan ember volt, aki csurig volt boldogsággal, szabadsággal és pozitivitással” – fogalmazott Christiana Pedersoli a Bildnek, aki hozzátette, nagyon büszke arra, hogy édesapja energiái máig halhatatlanok, a kiállított tárgyakon keresztül a múzeumot is átjárják.

„Különösen jól esik a családunknak, hogy aput nemcsak színészként szerették, hanem olyan emberként is, aki mindig kedves és szeretetteljes. Számunkra ő elsősorban édesapa volt” – tette hozzá a másik lánya, Diamante Pedersoli.

A múzeum igazgatója, Matteo Luschi azt ígérte: a látogatók sokkal többet megtudhatnak a megboldogult legendáról, mint eddig bármikor. Olyan titkok kerülnek napvilágra, amiket eddig biztosan senki nem tudott róla.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?