Létrehozva: 2019.11.10.

Idén lenne 90 éves: Sosem hallott titkok a legendás színészről

Úszó, vízilabdázó, bokszoló, rögbijátékos, autóversenyző, feltaláló, gyermekruha-tervező, zeneszerző, író, egyetemi tanár, politikus, nagykövet – ezek mindegyike volt Bud Spencer, akit mégis csupán színészként ismer a nagyvilág.

Világgá ment gyermekkorában

Meglehetősen rossz gyerek volt Carlo Pedersoli vagy ahogyan mindenki ismeri, Bud Spencer. „Már egészen kicsi korától kezdve ösztönösen megszökdösött mindenhonnan„ – meséli jóbarátja, Lorenzo De Luca. Egyszer még világgá is ment a nála is kisebb unokatestvérével együtt, amikor úgy ötéves vagy még fiatalabb lehetett. Egy másik alkalommal, még szintén kisfiúként elkötötte egy halász csónakját Nápoly mellett, ahová a család nyaralni járt. A kalandvágy ösztönösen működött nála. Amikor erre rájött az édesapja, elkapta és „büntetésül” a tengerbe dobta. Carlo így tanult meg úszni.

Fotó: facebook

Bár kiváló sportoló, hétszeres úszóbajnok volt Carlo, aki 1951-ben hazájában elsőként úszta egy percen belül a 100 métert, nagyon lusta természete volt.

„Télen Nápolyból, a Santa Lucia negyedből indultunk az edzésekre, és minden alkalommal más-más autóval jött értem Carlo. Szenvedélyes autógyűjtő volt. Sosem érdekelte őt az edzések monotonitása, ennek ellenére ő volt a legjobb a medencében” – emlékezik rá egykori úszó és vízilabdázó társa Fofó Buonocore.

Fotó: facebook

Carlo szerencsés természetű volt. Nemcsak a sportban, de a magánéletben is. Egyszer például egy észak-olaszországi úszóversenyről vonattal készült haza Rómába, és öt perccel azután, hogy az olasz fővárosban lévő San Lorenzo-i vasútállomást elhagyta, a pályaudvart bombatámadás érte, amelyben háromezer ember vesztette életét és tizenkétezer ember sérült meg. Bár ezt a kalandot szerencsésen megúszta, azért néha neki is kijárt a rosszból.

„Sokszor elmondtam neki, merre mozdítsa a fejét. Egy alkalommal azonban véletlenül megütöttem – meséli nevetve Riccardo Pizzuti, aki 22 évig állta Bud Spencer pofonjait. – Miután 2-3 percre elkábult, magához tért és megkérdezte, hogy bottal vágtam-e fejbe, de én csak az öklömet használtam. Micsoda pofont adtál!” – mondta nekem Bud, akinek a biztonsága érdekében és épp az ilyen váratlan balesetek miatt mindig ott volt a forgatásokon a saját orvosa is. - Egyszer megbeszéltük, hogy egy jobbost kapok, ám elfelejtette, és egy olyat behúzott balról, hogy még a dobhártyám is beszakadt. Egy másik alkalommal Carlo gondolatai már a spagetti körül járhattak, mert úgy megcsapott, hogy két fogam esett ki” – meséli ma is nevetve a színész, aki a balesetek ellenére mégis nagyon szeretett együtt dolgozni Spencerrel.

Fotó: facebook

HAJÓTÖRÉS ÉS LETARTÓZTATÁS

Bud Spencer nemcsak a forgatások közben keveredett érdekes kalandokba, de a magánéletében is. Egy alkalommal még hajótörést is szenvedett. „Körbevett a sötétség, még a víz is fekete volt és hideg. A távolban Gaeta világítótornya pislákolt, az volt az egyetlen kis fénypont, ami a négy kilométeres távolságon is átütött. Elhatároztam, hogy odaúszom. Ahogy odaértem, a sziklákon kimásztam a vízből, odamentem a kikötői hatósághoz és bejelentettem: „Jó estét, hajótörést szenvedtem itt a közelben” – emlékszik vissza Bud Spencer, aki számára forró pillanatokat okozott az is, amikor az FBI-jal került összetűzésbe. A New York-i repülőtérnél a külföldi utasok számára fenntartott kijáratánál ugyanis két magas, sötét napszemüveges férfi feltartóztatta. „Az urak bepasszíroztak egy apró szobába és kihallgattak a magánrepteremmel kapcsolatban, mivel azt feltételezték, hogy ott kábítószer-kereskedelmet folytatok. Szemmel láthatóan nem ismertek engem mint színészt, számukra csupán egy szakállas, olasz óriás voltam” – meséli Bud Spencer, aki általában nem mesélt meséket odahaza, utazásai élményeiről viszont nagyon szívesen beszélt a gyermekeinek.

Fotó: facebook

LÁTHATATLAN APA

Felesége, Maria „csodálatos, láthatatlan apának” nevezte odahaza Carlót. Éppen azért, mert amíg férje évente két-három alakalommal forgatta filmjeit a világ legkülönbözőbb részein, a gyermeknevelés teljes egészében rá maradt. Ő vitte a gyerekeket óvodába és iskolába, de a játék vagy a házifeladatok átnézése is az ő reszortja volt. „Őszintén szólva az utazásaim miatt nem volt rossz lelkiismeretem, elvégre elsősorban azért dolgoztam, hogy a családomnak jobb sora legyen. Amikor hazaérkeztem, mindig úgy fogadtak, mintha csak egy napig lettem volna távol. A gyerekek boldogok voltak, de nem pörögtek túl az örömtől, Maria örült, de nem ugrott ki a bőréből. Mert igazából nem volt olyan érzésük, hogy ne lettem volna velük” – mentegetőzött Bud Spencer, aki idős korában egyáltalán nem félt a haláltól.

„Nem annyira a bátorság, sokkal inkább az iróniával teli nápolyi fatalizmus mondatja velem, miközben szembenéztek a halállal, hogy: fütyülök rá! Ki tudja, talán úgy megyek majd el, mint apám, aki békésen elaludt a heverőn, miközben Pippo Baudót nézte a tévében. Nagyon kíváncsi vagyok, mi jön az élet után a Földön. Biztos vagyok benne, hogy egy újabb kaland következik” – mesélte Bud Spencer élete egyik utolsó interjújában Király Leventének, akinek novemberben jelent meg Piedone nyomában címmel könyve az olasz pofonosztóról.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

metropol.hu

Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

mandiner.hu

Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

90 milliós luxusautót vett Gáspár Laci

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁR

Elképesztő fotók! Undorító, félelmetes állatokkal fotózták a TV2 sztárjait - galéria

SZTÁR

Anne Hathaway: Üzemanyagként tekintettem az alkoholra

SZTÁR

Szente Vajk: Magyarul vallok szerelmet

SZTÁR

Így van most a magyar együttes kórházba került sztárja