SZTÁRDZSÚSZ

Online tesiórával indult Demcsák Zsuzsáék napja

A legtöbben nehezen tudták elképzelni, hogyan zajlik majd egy netes tanítási nap, így volt ezzel Demcsák Zsuzsa is. A rendszer náluk jól vizsgázott.
  • Szerző: Buster

Demcsák Zsuszsa két gyermekével, Tamarával és Benedekkel maradt otthon az iskolabezárások miatt. Fia iskolájában már évek óta dolgoztak azon, hogy kialakítsák az online oktatás feltételeit.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

Így Benedekhétfő reggel pontban nyolckor bekapcsolta táblagépét és osztály- és iskolatársaival együtt felvette a kapcsolatot tanáraival a virtuális térben. Benedek első órája a testnevelés volt…

„Izgatottan vártuk az első ilyen tanítási napot, hiszen nagyon új ez mind a diákok, mind a tanárok, mind pedig a szülők számára. Ez a hét mindenki számára a tanulásról szól, de az első tapasztalataim jók. Benedekék testnevelésórával kezdtek, ami úgy zajlott, hogy választania kellett, hogy jógázni, nyújtani, vagy erősíteni szeretne, majd a tanár átküldte neki az edzésprogramot, amit ő a szobájában végrehajtott. Ezt a telefonjával rögzítette, majd a videót átküldte a tanárnak, aki ellenőrzi és osztályozza is. Ezután angol- és irodalomóra következett. Nem volt haszontalan a nap” – kezdte lapunknak Demcsák Zsuzsa, aki mindent elkövetett, hogy fia az otthoni környezetben is pontosan ugyanúgy végezhesse el a feladatait, mint az iskola falai között.

„Benedek reggel ugyanabban az időben kelt fel, mint minden hétköznap és természetesen rendesen felöltözött, mert az otthoni tanulás nem azt jelenti, hogy a diákok pizsamában ülnek le a gépek elé.

Meg kell adni a tanároknak a kellő tiszteletet, ahogyan ők is megadják a diákoknak.

Én elkészítettem neki a tízóraiját, amit felvitt a szobájába. Negyvenöt percenként volt szünet és az ebédet is akkor kapta, amikor az iskolában is kapta volna” – mesélte a műsorvezető, aki szerint nagyon fontos, hogy a nehéz időkben se sérüljön a gyerekek tanuláshoz való alapjoga, és nagyon hálás a tanároknak, akik hihetetlenül rövid idő alatt álltak át az online oktatásra.

„Emberfeletti munkát végeztek a napokban a tanárok, hogy a rendszer be tudjon indulni, de beindult! Le a kalappal! Őszintén megemelem a kalapom a pedagógusok előtt, akik azonnal alkalmazkodtak a koronavírus okozta átálláshoz, és mindent megtesznek a gyerekek oktatása és egészségük megőrzése érdekében! Nálunk jól vizsgázott az első napon a távoktatás” –mondta Demcsák Zsuzsa.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?