HŰHA

Ez durva: 20 nap elzárást is kaphat Demcsák Zsuzsa

Az utóbbi két hónapban nagy volt a csend Demcsák Zsuzsa legutolsó autós stiklijével kapcsolatban, ezért a Ripost utána járt, mire számíthat a műsorvezető.
  • Szerző: Buster

Komoly bajban van Demcsák Zsuzsa, akit még november végén kapott lencsevégre a Bors egy szemfüles olvasója, amint hároméves, ismételt eltiltása ellenére egy óbudai bevásárlóközpont melletti parkolóban vidáman a volán mögé pattant. A műsorvezető éppen úgy nem nyilatkozott a jól dokumentált szabálysértéséről, ahogyan júniusban sem, amikor szintén Óbudán kapcsolták le a járőrök, amint ittasan hajtott a buszsávban.

Fotó: Ripost

Éppen ennek az esetnek a kapcsán kapta az eltiltást illetve mellé a 700 ezer forintos pénzbüntetést. Nos, Demcsák Zsuzsa talán azt hihette, ha nem beszél róla, akkor a rendőrség sem foglalkozik a Bors címlapján megjelent fotókkal, de tévedett, hiszen hivatalból eljárás indult ellene.

A megkeresett egy közlekedési jogászt, hogy megtudjuk, mire kell készülnie Zsuzsának.

Fotó: BORS

„Nem ismerem a konkrét esetet, de azt bizonyosan mondhatom, hogy a szabálysértőnek nagy szerencséje volt, amiért nem egy rendőri intézkedésbe futott bele az eltiltás alatt. Akkor ugyanis biztosan őrizetbe vették volna és nagy valószínűséggel kapott volna a bírótól ötven, vagy akár hatvan nap elzárást, mint visszaeső. Ugyanakkor a sorozatos szabálysértések miatt így is komoly ítéletre számíthat a szabálysértési bírótól. Az egészen biztos, hogy újabb egy évre eltiltják majd a vezetéstől, de az sem kizárt, hogy 20 nap elzárásra ítélik. Ez tulajdonképpen a bírótól függ, de az tudható, hogy nem annyira szeretik a visszaesőket. A szabálysértő már most jobban teszi, ha töri a fejét valami alapos indokon, mert az, hogy be kellett vásárolni, nem lesz elég…”

- nyilatkozta lapunknak a szakember.

Az üggyel kapcsolatban a megkereste a rendőrséget, akik a következő választ adták:

Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett esettel összefüggésben a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 176. §-alapján járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés miatt folytat eljárást, amelyben az eljárás alá vont személy meghallgatása nem történt meg. Az esettel összefüggésben feljelentés a rendőrségre nem érkezett, a BRFK hivatalból indította az eljárást” - írta kérdésünkre a rendőrség sajtóosztálya.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?